Golob ne zajebavaj se! Kar 100 vodilnih v bolnišnicah in ZD grozi z odstopi!

Plačna nesorazmerja so kamen spotike v zdravstvu, za katerega Golob pravi, da ga rešuje. A če ta sorazmerja ne bodo rešena, bo 77 bolnišnic, zdravstvenih domov in drugih institucij ostalo brez vodstva.

Kaosu, v zdravstvu, katerega sta ga pridelala Robert Golob in minister Danijel Bešič Loredan, ni videti konca. Direktorji zdravstvenih domov in bolnišnic so namreč na premierja Roberta Goloba naslovili pismo z opozorilom, da bodo plače nekaterih zdravnikov po 1. aprilu presegle njihove plače. V pismu, ki ga je pridobila tudi STA, so zapisali, da razmišljajo o odstopu, če nesorazmerja ne bodo odpravljena. Pismo naj bi podpisalo okoli 100 direktorjev.

Šlo naj bi za 103 direktorje oziroma strokovne direktorje 77 bolnišnic, zdravstvenih domov in javnih inštitutov s področja zdravstva!/color-box]

Osnovna plača zdravnika sedaj močno presega plače vodilnih v javnih zdravstvenih zavodih, ki poleg tega niso upravičeni do plačila za opravljeno nadurno delo in ne do dodatkov, do katerih so upravičeni preostali zaposleni, opozarjajo podpisniki pisma predsedniku vlade. Kot pojasnjujejo, se povprečni direktor slovenske bolnišnice uvršča v 57. plačni razred, strokovni direktor vsaj en plačni razred nižje. Povprečni direktor zdravstvenega doma se uvršča v 53. plačni razred, strokovni vodja vsaj en plačni razred nižje.

Povprečni direktor slovenske bolnišnice se uvršča v 57. plačni razred, ki pomeni 4.138 evrov osnovne mesečne bruto plače, strokovni direktor pa en plačni razred nižje (3.979 evrov). Povprečni direktor zdravstvenega doma je po njihovem v 53. plačnem razredu (3.537 evrov), povprečni strokovni direktor pa v 52. plačnem razredu. (3.401 evro).

Odgovora Goloba še ni.

Povezane objave

GROŽNJA! Borisu Tomažiču nekdo hoče streči po življenju. Ustrelil bi ga v srce.

Dobili smo muzej o spolno prenosljivih okužbah, čakamo le še muzej o radiatorjih?

V SDS proti nedopustnemu projektu izgradnje vetrnih elektrarn na Pohorju!

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več