Golob reže Arsenoviča. Ta vztraja pri podražitvah. Proti tudi opozicija!

Golobi v Mariboru, slika: inyourpocket.com

V mestnem svetu MOM vre. Arsenovič in njegovi želijo podražitve, Svoboda, SDS+NLS so proti. Ostali se še niso povsem izjasnili.

Visoka napetost predvsem med Sašom Arsenovičem in Gibanjem svoboda lahko eskalira v četrtek, ko bodo v Mariboru odločali o cunamiju podražitev, ki ga predlaga župan. Je pripravljen stopiti korak nazaj ali bo vztrajal do konca?

Pred t.i. “podražitveno” sejo mestnega sveta: župan Arsenovič bo težko dobil večino glasov za vse predvidene podražitve, načrti o koaliciji z Gibanjem Svoboda pa so trenutno na prepihu. Na četrtkovem odboru za finance, ki je eden ključnih občinskih odborov in kaže tudi na razmerja političnih moči v mestnem svetu, niso potrdili nekaterih višjih cen predvsem zaradi nasprotovanja dveh predstavnikov Gibanja svoboda.

Arsenoviča je zmotil Golobov govor, ki ga je namenil mestnim svetnikom Gibanja svoboda: “Delovanje mestnih oblasti ne ustreza vrednotam Gibanja Svoboda. Od lokalnega odbora stranke zato pričakujemo, da se najkasneje do torka opredeli, kako bo sodelovalo z aktualnimi mestnimi oblastmi. A kar se stranke tiče, je naše stališče jasno: sedanje delovanje mestnih oblasti v Mariboru ni v skladu s predvolilnimi obljubami, še manj pa z našimi vrednotami.” je dejal Robert Golob.

Mu je pa Arsenovič vrnil žogico in dejal: “Moje vrednote so zavezane delu, razvoju, izvajanju projektov, ki zagotavljajo delovna mesta, ki dajejo ljudem ponos, pogum, ne pa k temu, da je nekdo samo a priori proti nečemu. Tega sem se naposlušal že v času volilne kampanje, ko tako rekoč nihče ni govoril, kaj bi. Tudi zdaj smo v v situaciji, ko bi določeni mestni svetniki želeli ustaviti razvoj mesta. Proti temu pa sem vsekakor.”

Arsenovičeva ekipa si želi veliko podražitev. Med njimi kar 232-odsotna podražitev povratne vozovnice za mariborsko gondolo, ki vozi na vrh Mariborskega Pohorja, pa kar 38-odsotna podražitev vrtcev, višje bi bile tudi cene kanalščine, podražila bi se turistična taksa, dražja bi bila vožnja z lokalnim avtobusom, po novem bi bilo parkiranje plačljivo tudi ob sobotah do 13. ure, kar zdaj ni in tako dalje.

Arsenovič torej sedaj potrebuje glasove svetnikov Svobode, ali pa glasove SDS+NLS. A pri enih in drugih  teh namreč po vsej verjetnosti ne bo dobil. 

viri; spletni Večer, N1. video: Maribor24

Povezane objave

Tako se napajajo iz državnega denarja in si koregirajo plačo, neizvoljeni člani Levice.

Kangler nad policijo. “Zakaj ste lagali občinam, glede študij o azilnih domovih?”

Slovenija ima novega milijonarja. V žep bo pospravil kar 51. milijonov evrov

2 komentarja

Fokus_123 11. 03. 2023 - 6:03
Holobcek mu reže kvinte….GOTOF JE… no tovarisi iz SD a bo kaj akcije kot pri Kanglerju… aktivirajte vendar castnega obcana in bivsega alkoholika Toneta….
mona lisa 12. 03. 2023 - 3:53
Tisti ki je volil tega pokvarjenega lopova naj se pogleda v pdledalo ali so mu že zrasla oslovska ušesa.
Dodaj komentar