Golob se že izgovarja. Težave kmetom se ne da rešiti v 10-ih dneh?

Po velikem “kmečkem puntu” ki se je zgodil včeraj, ko je po državi protestiralo na tisoče kmetov, se je vendarle oglasil Robert Golob.

Ta vlada pozno dojema določene stavke in upore. Prvi kmečki, se je zgodil včeraj, ko so traktorji iz vseh koncev Slovenije okupirali Slovenijo. Kmetje so pripravili osem zahtev in v roku desetih dni pričakujejo povabilo na razgovor s predstavniki vlade, sicer bodo nadaljevali proteste, je na petkovem protestu kmetov napovedal  predsednik sindikata kmetov Anton Medved.

Golob se je danes končno odzval na zahteve kmetov, a v bistvu povedal prav nič pametnega. “Vlada je s kmeti v dialogu in bodo dialog nadaljevali, a bo reševanje težav po njegovem mnenju trajalo več let, saj se te kopičijo že leta. “Težave s habitati in Naturo 2000 trajajo že več desetletij. Moramo biti realni pri tem, kako hitro se lahko določeni izzivi uredijo. Po drugi strani pa je konflikt med varovanjem okolja in izkoriščanjem narave za intenzivno kmetijstvo nekaj, s čimer bomo morali živeti. Najti moramo pravo ravnovesje in si zastaviti dovolj dolge roke. Ne kmetijstva, ne države, ne podnebja ne moremo spremeniti v desetih dneh,” se je za TV Slovenija, izgovarjal Golob.

Po domače, na pogovor jih bomo povabili, da ne bodo težili, spremenilo, pa se ne bo tako in tako nič?

Povezane objave

Sneg se spušča do nižin, ohladilo se je za kar 20 stopinj. Slike, video

Je policija zamolčala poizkus napada migrantov na ženske sredi Ljubljane? Pričevanje! Video!

Nov šok za stranko SD. Nekdanji tajnik naj bi jim zamolčal nov milijonček dolga?

2 komentarja

Darinka 26. 03. 2023 - 10:57
Se bo potrebno sestajati tudi z kmeti, ki za spremembo od NVO ne živijo od davkoplačevalskega denarja, ampak od svojega poštenega dela.
Bojan Tomc 29. 03. 2023 - 9:36
V petek 31. 3. boš Golob dobil pred parlament ljudstvo, ki ti že zdaj sporoča: spizdi, odjebi, odfrči, karkoli, skratka priporočam, da letos niti ne omeniš odkupa pšenice... ker bo poleg traktorjev gnojnica
Dodaj komentar