Golob ukazal notranji in pravosodni ministrici kaj morata delati?

slika, fotomontaža

“To je diktatura,” bi se drla nekdanja poslanka propadle LMŠ, Lidija Divjak Mirnik, če bi kaj takega, kot sedaj dela Golob naredil Janez Janša. Ampak, se ne bo, ker to delajo njeni levi.

Golobov ukaz ministricama in poslancem?

Tako kot bo naloga državnega zbora depolitizacija medijev, bo naloga ministrstva za notranje zadeve depolitizacija policije. In to taka depolitizacija, da tudi, ko bo tukaj stal nekdo drug, poti nazaj ne bo več.” Tako je Robert Golob notranji ministrici Tanji Bobnar in poslancem ukazal, kaj morajo delati, ko so mu potrjevali ministre. Dopolnila ga je predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, da mora ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan takoj ustaviti postopke zoper protestnike in to “prekrškovne, kazenske in civilne.

S tema dekretoma dveh najvišjih predstavnikov nove oblasti smo dobili vlado. V pičlem tednu dni po izvolitvi Roberta Goloba za mandatarja so bili potrjeni še ministri. Rekordno hitro. To je bilo mogoče, ker se je Golob odpovedal možnosti menjav, če se kak od ministrskih kandidatov ne bi izkazal na zaslišanju pred poslanci. Piše portal Siol.net.

Z vidika delitve oblasti v demokratični državi sta bili izjavi novega šefa vlade in predsednice parlamenta čisti škandal. Za učbenike. Šefi vlad v demokratičnih državah parlamentu, ko jih voli, ne odrejajo nalog. Zaradi načel ločitve oblasti. Premier parlamenta ne sme poniževati v izvajalca svoje politike “depolitizacije medijev”, torej utišanja do Goloba in njegove vlade kritičnih medijev. Predsedniki parlamentov pa od pravosodnih ministrov tudi ne smejo zahtevati posredovanja v konkretnih kazenskih in sodnih postopkih v korist protestnikov, ki so v preteklosti pred parlamentom pozivali k smrti, v postopkih pa so zaradi zelo različnih razlogov.

Spomnimo se nasilja levičarjev na ulicah:

 Med bolj znanimi protestniškimi obrazi sta tu recimo Anis Ličina, ki ga sumijo trgovanja z mamili, zaradi grobega nasilništva pa je, denimo, Gregor Mitev že obsojen na dve leti in osem mesecev zapora zaradi napadov na policista, fotoreporterja in novinarje. Spomnimo se tudi napadov, verbalnega nasilja, kraje kamere in še bi lahko naštevali primitivnega raperja Zlatka in podobno. Bo tovrstne grobe prekrške in kazniva dejanja, ministrica Tatjana Bobnar preprosto spregledala?

 

 

Povezane objave

Saj ni res pa je. Za inštalaterja strojnih inštalacij v SLOVENSKI Bistrici, obvezno znanje albanščine?

Levi ekstremist, ki preganja “desne” novinarje, nadlegoval Jožeta Možino?

Član Ruparjevega društva, Suad Muslimović, deležen groženj s strani skrajnih levičarjev