Golobja zmešnjava. Ministri odstopajo eden za drugim? Tisti, ki bi res morali pa ostajajo

slika, fotomontaža

Golob je najavil rekonstrukcijo vlade. A minister, katerega bi bi bilo potrebno nujno zamenjati ostaja na čelu zdravstva. Skratka burleska na najvišji ravni se nadaljuje?

O odstopih ministrov za infrastrukturo Bojana Kumra (GS) in ministra za izobraževanje Igorja Papiča (GS) je premier Robert Golob (GS) danes obvestil državni zbor, so sporočili iz Golobovega kabineta.

In da bo norišnica še večja, so zaradi spremembe zakona o vladi prenehale ministrske funkcije ministru za gospodarstvo Matjažu Hanu (SD), ministru za okolje in prostor Urošu Brežanu (GS) in ministroma brez resorja Aleksandru Jevšku (SD) in Emiliji Stojmenovi Duh (GS). Pri tej zadnji ministrci, bi bil odstop res najbolj smotrna poteza. Kot najbolj negativno mariborsko osebnost, ste jo izbrali prav vi, bralci našega portala. Skupaj z notranjim ministrstvom, (kjer Golob še vedno išče njemu bolj poslušno zamenjavo) od štirinajstih ministrstev brez šefov ostaja pet ministrstev, od skupaj 17 ministrov pa jih bo brez funkcije sedem.

A minister za zdravje, Bešič-Loredan, oziroma, kot mu pravijo “zdravstvena zmešnjava” ostaja na svojem ministrskem stolčku. Pa čeprav družinskih zdravnikov še vedno primanjkuje, čakalne vrste na urgenci pa se še vedno polnijo. A zato so verjetno kriva kakšne zle sile iz ozadja? Golobov ljubljenček verjetno ne?

Množično zapravljenje našega denarja, oziroma z možgani opranih 399.588 ljudi je odločilo, da torej lahko Golob zapravlja kolikor mu je volja, pa če bodo ljudje zaradi tega jedli le travo. Z odstopi in prenehanji mandatov začenja nastajati vlada, ki bo imela namesto 14 kar 19 ministrstev, delovala pa bo rekonstruirana vlada povsem šele, ko bo parlament s spremembo zakona popravil še pristojnosti novih ministrstev in jim z rebalansom proračuna prerazporedil tudi denar. Pa tudi propadla političarka Alenka Bratušek bo s tem postala ministrica.

Tako bomo dobili na novo 5 novih ministrstev: Ministrstvo za naravne vire in prostor, kohezijo in regionalni razvoj, digitalno preobrazbo, solidarno prihodnost in visoko šolstvo znanost in inovacije. 

In kaj imata skupnega Robert Golob in umrli Janez Zemljarič?  Golob nas je po številu ministrstev vrnil v čase izvršnega sveta, ki ga je do leta 1984 vodil Zemljarič, ki je po tem šel v Beograd za namestnika šefa zveznega izvršnega sveta in Jugoslavijo je doletela huda inflacija in je propadla.

vir: spletni časopis

Povezane objave

Saj ni res pa je. Za inštalaterja strojnih inštalacij v SLOVENSKI Bistrici, obvezno znanje albanščine?

Levi ekstremist, ki preganja “desne” novinarje, nadlegoval Jožeta Možino?

Član Ruparjevega društva, Suad Muslimović, deležen groženj s strani skrajnih levičarjev

1 komentar

mona lisa 3. 01. 2023 - 14:22
Ta vlada je Noriško kraljestvo. Slovenija je postala banana republika ki lupi na veliko.
Dodaj komentar