Golobji tank zrušil Milana Kreka! Kdo prihaja na čelo NIJZ?

Milan Krek (Direktor NIJZ) slika: Demokracija

Vlada je spremenila sklep o ustanovitvi NIJZ. Po spremembi je predvideno, da za čas do imenovanja strokovnega direktorja naloge strokovnega direktorja opravlja vršilec dolžnosti, in ne več generalni direktor NIJZ. Torej so Kreku vzeli pristojnosti.

Vodenje Nijz bo čez nekaj dni prevzel v. d. strokovnega direktorja, to naj bi postal Mario Fafangel, Kreka pa naj bi na mestu generalnega direktorja zamenjal Branko Gabrovec. Milan Krek trenutno ostaja generalni direktor inštituta, a brez pristojnosti za opravljanje strokovnih nalog. Neuradno pa naj bi svet zavoda postopke za njegovo razrešitev sprožil na prihodnji seji.

Zdajšnji generalni direktor Krek poudarja, da zdravstveni ministre Danijel Bešič Loredan nanj pritiska, naj odstopi. V nedeljo je na Portalu Plus objavil daljši zapis, v katerem med drugim navaja, da mu je Bešič Loredan v enem od telefonskih pogovorov dejal, da njegov odstop zahteva premier Robert Golob, on »pa je samo eksekutor«.

Očitno se bo Golob rešil vseh, ki so dobili službo pod vlado Janeza Janše, ne glede na to, ali so službo dobili po politični, ali strokovni plati.  

 

Povezane objave

Objavljamo lokacije v Mariboru, kjer bodo policisti v petek merili hitrost!

Janez Janša: “V Državnem zboru se dogaja teptanje demokratičnih načel!”

Ubogi Kučan že joka? Stranki SD sporoča: “Kar so si skuhali bodo pojedli!”

1 komentar

Nata 9. 06. 2022 - 3:56
Enkrat eni, drugič drugi, ali ne?? Če se lahko. . . . . . zakaj ne? Nastrada pa itak oseba, ki je najmanj kriva. Pritiski, ki jih je minister izvajal pa pokažejo čigav purš je !
Dodaj komentar