Golobov zakon o RTV odhaja na Ustavno sodišče?

slika: twitter

Predsednik programskega sveta Radiotelevizije Slovenija (RTVS) dr. Peter Gregorčič je ob neuradnih izidih glasovanja o referendumu o noveli zakona o RTVS, poudaril, da se bo po objavi zakona v uradnem listu obrnil na ustavno sodišče.

redsednik programskega sveta Radiotelevizije Slovenija (RTVS) dr. Peter Gregorčič Napoveduje, da se bo še isti dan, ko bo zakon objavljen v uradnem listu, obrnil na ustavno sodišče. “Izhodišče za pobudo za začetek postopka za oceno ustavnosti novele zakona o RTVS že nekaj časa pripravljamo. Želimo si namreč, da je pripravljena tako, da bo ustavno sodišče o njej tudi vsebinsko presojalo in je ne bo zavrglo iz procesnih razlogov,” je pojasnil Gregorčič.

Taka vsebinska odločitev ustavnega sodišča, ne glede na njen izid, se mu zdi izjemno pomembna, ker bo predstavljala pravila igre za v prihodnje. “Osebno mi ni pomembno, kakšna ta pravila igre so, pomembno pa se mi zdi, da so za vse enaka,” je dejal.

Novelo zakona o Radioteleviziji Slovenija (RTVS) je po delnih neuradnih izidih na današnjem referendumskem odločanju podprlo 62,6 odstotka volivcev, proti jih je glasovalo 37,4 odstotka. Glasovanja o uveljavitvi omenjenega zakona se je udeležilo dobrih 41 odstotkov volivcev.

Povezane objave

Nova odkritja! Sporni posli Golobovega GEN-i-ja tudi v Makedoniji?

Slavko Bobovnik, voditelj, ki je Odmeve in Milijonarja skoraj spravil na “kant”?

Janša se odzval na poročanje medijev, da so bili na shodu upokojencev vidni člani SDS

1 komentar

Pepe Vasjebe 28. 11. 2022 - 15:38
Pričaujem, da bo ustavno sodišče o tem zakonu odločalo+ v terminu kot odloča za običajne zadeve, to je 6-8 let. V tem času novi zakon seveda ne sme stopiti v veljavo. enakivatlizavse press1 (samobedakiinkonjiverjamejovto press2)
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več