Golobove socialistične metode? Podjetjem se napoveduje energetski lockdown?

slika, fotomontaža

Vlada Roberta Goloba bo spet uvedla davkoplačevalsko financiranje čakanja na delo. Ne bomo se veliko zmotili če bomo zapisali, da Robert Golob kopira socialistične prijeme Milke Planinc.

Koliko podjetij bo Slovenija zaprla? “Nekatera podjetja v avtomobilski panogi se danes srečujejo s pomanjkanjem čipov, se pravi, že zdaj vemo, da ne bodo mogla delati celotno prihodnje leto. Smiselno je, da se ustavijo na začetku leta, pozimi, da takrat privarčujemo njihovo energijo in jih potem zaženemo marca in aprila, ko bo zima mimo. To je samo primer. Podobno je tudi v nekaterih drugih industrijah” Pišejo Finance.

Razlog naj bi bila energetska kriza, pomanjkanje energije in zaveza, dana Evropski uniji, da bo Slovenija porabo plina zmanjšala za 15 odstotkov. Evropski dogovor med letošnjim in prihodnjim marcem je začel veljati 9. avgusta. Golobova vlada bi lahko uveljavljala izjeme, vendar tega ni storila. Na to so opozorili tudi v Financah. Mogoče tisti, ki so za to odgovorni še vedno plešejo.

“No, za tista podjetja, ki bodo zaprta, namesto da bi delala, bo to najbolj radikalna sprememba, kar si je mogoče zamisliti,” so te Golobove besede komentirali v Financah.

Očitno pa se Golob zgleduje po nekdanji predsednici vlade nekdanje SFRJ Milki Planinc, ko je vpeljevala razne načine varčevanja, od redukcij, varčevanj z bencinom (par-nepar), do varčevanja v proizvodnjah?

Povezane objave

Član Ruparjevega društva, Suad Muslimović, deležen groženj s strani skrajnih levičarjev

To nastane, ko se poslanec Svobode zmoti pri glasovanju!

Vlada za migrante kupuje 400 vzmetnic. To je na noge spravilo jezne prebivalce Središča ob Dravi