Gregor Židan še vedno trdi, da sodelovanje z NZS ni bilo pridobitno?

Poslanec SD Gregor Židan je mandatno-volilni komisiji DZ pojasnil, da je o svojem sodelovanju z nogometno zvezo ni obvestil, ker da ni šlo za redno in pridobitno dejavnost.

GREGOR ŽIDAN ZARADI LJUBEZNI DO NOGOMETA DOBIL 1300 EVROV?

Gregor Židan se še naprej spreneveda in pravi, da je delo za NZS opravljal nepridobitno, a kako, če je zanj dobil plačilo? Za 13-dnevno delo trenerja je prejel skupno 1.300 evrov dnevnega nadomestila in 65 evrov potnih stroškov, od česar je bil obračunan DDV. Torej je dobil denar. Davčni strokovnjak, nekdanji direktor davčne uprave in tudi nekdanji predsednik NZS Ivan Simič je o tem primeru pred 14 dnevi dejal, da je Židan poslanec, v DZ tudi prejema plačo ter kot trener ni v delovnem razmerju z NZS. Glede na to od NZS tudi ne more prejemati dnevnic. Po njegovem mnenju dnevno nadomestilo pravzaprav pomeni plačilo za opravljeno delo.

Židan je tudi dejal, da se je povabilu odzval zaradi veselja do nogometa in do dela z mladimi. Z NZS ni sklenil pisne pogodbe, temveč je kot občasni zunanji sodelavec sodeloval na podlagi ustnega dogovora.

Očitno pa je bila tu poleg ljubezni do nogometa, prisotna tudi ljubezen do denarja. Predsednik MVK Ivan Hršak (DeSUS) je napovedal, da bodo v komisiji odgovor proučili in v roku tedna dni sporočili svojo odločitev o nadaljnjih ukrepih.

PM

Povezane objave

Stojmenova Duh, trdi, da je tujka. Kako je lahko potem slovenska ministrica? (video)

POZOR! Pogrešajo 11-letnega dečka. Ste ga videli?

V Svobodi imajo le 7 kandidatov za evropskega poslanca. Na listi tudi “pručka”?

1 komentar

Viktor Hribar 6. 05. 2021 - 18:43
A ni to hec, če nekdo dobi kavo ob službenem obisku je to korupcija, če vesel na leto zasluži 250 k€ je to hobi, pa čeprav obstajajo precedenčne sodbe EU sodišča, ki pravijo da redno plačano delo na profesionalnih športnih združenjih ne more biti neprofesionalno, in ko poslanec Židan za delo dobi denar, je to spet samo hobi. Ampak kava, to je pa korpcija! Pa razume če si pameten. Ker sem pameten to razumem na način: "Adijo pravna država"
Dodaj komentar