Hekerji napadli spletni portal Siol.net

Spletni portal Siol je sporočil, da so jih včeraj napadli hekerji, zaradi česar je bil dostop do spletne strani dve uri otežen, približno pol ure pa je bila stran v celoti nedosegljiva.

“Približno uro po začetku kibernetskega pohoda nad Siol.net so hekerji povečali obseg napadov in  tudi uspešno “odrezali” medij od spleta za približno pol ure. Pri napadu, ki sicer še vedno traja, vendar v manjšem obsegu, so se hekerji poslužili metode DDoS,” so zapisali včeraj na portalu Siol.

Kratica DDoS pomeni porazdeljeno zavrnitev storitve (distributed denial of service). V praksi izgleda tako, da hekerji med napadom strežnik, na katerem gostuje njihova tarča, preobremenijo do te mere, da se ta sesuje in je spletna stran posledično nedostopna. Siol dodaja, da so hekerji na vrhuncu napada do spletnega portala dostopali z več sto različnih IP naslovov s celega sveta.

Je pri tem šlo za načrtni napad zaradi razkritij, ki jih je spletni portal sprožil zoper Robert Goloba, ali pa gre za kaj drugega? Odgovor prepuščamo vam.

 

Povezane objave

Posnetek, ki ga še niste videli. Čisto od blizu. Pritekel k Ronaldu se slikal in ga poljubil! (video)

Trenutek, ko je tovorna ladja porušila most v mestu Baltimore v ZDA (video)

Tu je nabor najbolj neumnih izjav predsednika vlade, ki so bili na shodu deležni največ žvižgov.