Humarja, ki se je v času osamosvajanja bojeval na strani JLA postavili na čelo generalštaba SV?

Slovenska vojska slika: portal SDS

Saj ni res, pa je. kot poroča SIOL.net je golobova vlada predlagala na čelo generalštaba Slovenske vojske človeka, ki se je v času osamosvajanja boril na strani agresorja?

Kot piše portal SIO, Za načelnika generalštaba nameravajo postaviti nekdanjega poveljnika Davida Humarja, ki je bil pred leti osumljen kršenja zakona o službi v SV, sporen pa je bil tudi predlog vlade o njegovem napredovanju v generalmajorja, čeprav zaslug za osamosvojitev Slovenije nima. 

Na sporen predlog vlade in ministra za obrambo Janka Vebra so takrat opozorili tudi v stranki SDS. Humar je bil namreč v času vojne za Slovenijo na strani JLA, ni se odzval takratnemu pozivu predsednika predsedstva RS Milana Kučana in ni se pridružil Teritorialni obrambi v obrambi domovine Slovenije. V JLA se je na Kninu bojeval pod poveljstvom Ratka Mladića in vztrajal vse do novembra 1991. 

Prav tako je bil Humar osumljen, da je posredno povzročil, da je bil nekdanji jugoslovanski polkovnik Berislav Popov, ki je bil obtožen vojnih hudodelstev proti civilnemu prebivalstvu v času osamosvojitvene vojne, v sojenju leta 2015 oproščen.

Imamo torej vlado na strani agresorja?

 

Povezane objave

Precej klavrna podpora za Stojmenovo Duh. Kdo ji je dal podporo?

Stojmenova Duh, trdi, da je tujka. Kako je lahko potem slovenska ministrica? (video)

POZOR! Pogrešajo 11-letnega dečka. Ste ga videli?

2 komentarja

Slovenec 33 25. 08. 2022 - 5:30
Posledica dejstva, da je Slovenija okupirana država, je tudi dejstvo, da so predstavnika okupatorjev Slovenije postavili na čelo generalštaba SLOVENSKE vojske. Izvedbo so izpeljali stebri okupacijskih oblasti v Sloveniji, ki imajo oblast v rokah Stebri okupacijskih oblasti so vlada, sodna veja oblasti, tožilska veja oblasti, policija, vodstva sindikatov, vodstva javnega sektorja, vladne horde, usmerjeno zobraževanje, main stream mediji, NVO in topoumni produkti usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma, kumrovške smeri, ki skrbijo, da se okupacija in ropanje ter zatiranje slovenskega naroda nadaljuje.
Pepe Vasjebe 27. 08. 2022 - 15:42
Nimamo vlade na strani agrsorja, niti slučajno. Ta vlad JE AGRESOR!
Dodaj komentar