Izjava tedna! Povečanje nezakonitih prehodov meje ne vpliva na varnost?

slika: Svet24

Ministrstvo za notranje zadeve, odkar ga vodi Tatjana Bobnar, se očitno vse bolj oddaljuje od svojega cilja. Varnosti za državljane Republike Slovenije?

Ministrstvo za notranje zadeve,  je včeraj sporočilo, da policija v zadnjem obdobju beleži povečano število nezakonitih prehodov državne meje, povečano število pričakujejo tudi v nadaljevanju. Navedli so, da je to pričakovano, hkrati pa dodali, da to ne vpliva na varnost v državi. Prav zanimiv stavek. To bi bilo isto, kot če bi se v Sloveniji pojavilo recimo precejšnje število ropov bank, a to nebi vplivalo na njihovo varnost.

V Sloveniji so pristojni v prvi polovici leta zabeležili 8200 nezakonitih prehodov meje. Med  njimi je največ državljanov Afganistana, Bangladeša in Pakistana.

Dr. Anton Olaj, generalni direktor Policije v času Janševe vlade, je dejal, da bo podiranje ograje na meji in de facto udejanjanje “nezavezujoče” marakeške deklaracije, imelo opazne negativne posledice za varnost ljudi v Sloveniji. Poslanec Branko Grims pa je ministrici sporoča: »Ministrica Bobnarjeva, prisegli ste ustavi in pravnemu redu Slovenije. Vaša naloga je zagotavljanje varnosti in preprečevanje in pregon nezakonitosti. Vaše PR prikazovanje lažne realnosti, olajševanje nezakonitosti in povzročanje nevarnosti je zato očitno protiustavno ravnanje. Odstopite!«  

Predstavnik sektorja mejne policije Tomaž Pavček je pojasnil: “V Sloveniji smo v prvi polovici leta zabeležili nekaj več kot 8200 nezakonitih prehodov meje. Gre za 80-odstotni porast v primerjavi z enakim obdobjem lanskega leta, a hkrati manj kot 10-odstotni porast v primerjavi z letoma 2019 in 2020.” 

Do kdaj se bodo odgovorni na vladi še delali norca iz državljanov Slovenije?

 

 

Povezane objave

Precej klavrna podpora za Stojmenovo Duh. Kdo ji je dal podporo?

Stojmenova Duh, trdi, da je tujka. Kako je lahko potem slovenska ministrica? (video)

POZOR! Pogrešajo 11-letnega dečka. Ste ga videli?

1 komentar

mona lisa 2. 08. 2022 - 9:42
Ta vlada misli da smo državljani idioti. Vsak dan se dela norca iz nas.
Dodaj komentar