IZREDNA NOVICA: Dokaz, da so Rusi v Buchi izvedli vojni zločin

zajem slike, The New York times

New York Times je objavil nove posnetke, za katere trdijo, da dokazujejo, da so ruske sile 4. marca v Buči, nedaleč od Kijeva, usmrtile najmanj osem ukrajinskih ujetnikov. Piše Siol.net

Moskva je sicer večkrat zanikala poročila o zločinih med okupacijo mesta. New York Times dodaja, da se rusko obrambno in zunanje ministrstvo nista odzvala za komentar novih posnetkov. Tu so posnetki, ki jih je objavil New York Times.

Novi dokazi – vključno s tremi videoposnetki, ki jih je pridobil The New York Times – kažejo, kako so ruski padalci 4. marca v Buči zbrali in usmrtili najmanj osem ukrajinskih moških, kar je verjetno vojni zločin. Posebna pozornost je usmerjena na človeka v modri obleki, katerega so Rusi z ostalimi moškimi prignali na določen kraj. Ker je moški zaradi barve oblačila izstopal so odkrili, da so vseh osem ljudi Rusi usmrtili. 

Na Natovem vzhodnem krilu je trenutno osem bojnih skupin, z 42 tisoč vojaki in 120 bojnimi letali v visoki stopnji pripravljenosti, je v četrtek na srečanju načelnikov generalštabov oboroženih sil članic Nata v Bruslju sporočil poveljnik ameriških sil v Evropi in vrhovni poveljnik Nata za Evropo Tod D. Wolters.

Na sedežu zavezništva so se poveljniki vojska 30 članic Nata pogovarjali predvsem o vojni v Ukrajini in njenem vplivu na varnost v Evropi in drugod po svetu, so zapisali na spletni strani ameriškega obrambnega ministrstva.

Zaradi ruske invazije na Ukrajino je Nato okrepil prisotnost v članicah iz Vzhodne Evrope. Wolters je na novinarski konferenci ob koncu srečanja poudaril, da Natova letala v tem času opravljajo 50 odstotkov več zračnih patrulj, ob tem pa še pohvalil ukrajinsko vojsko pri obrambi pred močnejšo rusko vojsko.

Več na: The New York times

Povezane objave

Tretjega osumljenca Dankinega umora, prehitela smrt.

Srbski policiji je končno priznal: “Danko sem zadavil!”

To je smetišče, kjer so odvrgli truplo male Danke. Podrobnosti!