IZREDNA NOVICA! Neuradno! Z vrha NIJZ odstopil Milan Krek!

Milan Krek (Direktor NIJZ) slika: Demokracija

Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek je po neuradnih informacijah odstopil z mesta direktorja. Kot je Krek dejal za Siol.net, lahko pove le, da informacije ne more komentirati.  

Člani sveta NIJZ se bodo sicer v četrtek popoldne sestali na seji, po neuradni informaciji STA pa bodo obravnavali njegovo odstopno izjavo Milana Kreka in imenovali vršilca dolžnosti direktorja.

V medijih so 3. junija zaokrožile informacije, da namerava Krek podati svoj odstop. Krek je takrat povedal, da politika pritiska nanj, naj odstopi, a da tega ne namerava storiti. Na položaj namreč ni bil imenovan politično, ampak na podlagi strokovnih kompetenc, je pojasnil.

So bili pritiski za Milana Kreka vseeno prehudi, apetiti Golobove politike pa premočni? Pred nedavnim je v oddaji Arena Krek povedal  pod kakšnimi pritiski je živel:

Povezane objave

Zaradi blamaže na RTV, sprožena notranja preiskava

Panika sredi Ljubljane. Veter ruval drevesa. V Kranju odnesel streho #video

Eugenija Carl z RTV, naj bi bila v disciplinskem postopku!

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več