IZREDNA NOVICA! Rakete v bližini Tajvana! Tajvan: “Pripravljamo se na vojno!” #video

Rakete na vojaških vajah v bližini Tajvana, zajem slike

Potem ko je Tajvan obiskala predsednica predstavniškega doma ameriškega kongresa Nancy Pelosi, je Kitajska danes začela obsežne vojaške vaje okoli otoka. 

Vojaške vaje Kitajske v bližini Tajvana so se začele okoli 12. ure po krajevnem času (ob 6. uri po srednjeevropskem času), po poročanju kitajskih državnih medijev pa vključujejo tudi “streljanje v živo” v vodah in zračnem prostoru okoli Tajvana, ki ga Peking obravnava kot del svojega ozemlja, poročajo tuje tiskovne agencije.

Po navedbah tajvanskega obrambnega ministrstva je Kitajska izstrelila 11 balističnih raket Dongfeng v vode blizu severne, južne in vzhodne obale Tajvana.. Tajvan je sporočil, da vaje pozorno spremljajo in da se bodo nanje ustrezno odzvali, vendar ne bodo iskali konflikta. S Tajvana so sicer zaradi vaj odpovedali vsaj 40 letov. Piše portal Siol.net.

Kitajski mediji so danes objavili posnetke raket, izstreljenih proti Tajvanu, skupaj z domnevnimi udarnimi točkami vzhodno od države.

“Ministrstvo za nacionalno obrambo poudarja, da bo podpiralo načelo priprave na vojno brez iskanja vojne in z držo, da ne bo stopnjevalo konfliktov in povzročalo sporov,” je v izjavi zapisalo ministrstvo v Taipeju,  poroča AFP.

Tajvansko zunanje ministrstvo je sporočilo, da poteza Kitajske ogroža nacionalno varnost otoka in povečuje napetosti v regiji. Mednarodno skupnost je tudi pozvala, naj obsodi kitajsko vojaško grožnjo, države pa naj branijo svobodo in demokracijo.

Tako pa so tanki vdrli na plaže v neposredni bližini Tajvana:

 

Povezane objave

SDS zahteva vrnitev ukinjenih volišč

V četrtek na ulicah ponovno upokojenci, tudi pred RTV! Posebni avtobus iz Maribora!

Veselo in prijateljsko vzdušje na srečanju Podravske regije SDS v Račah

1 komentar

Slovenec 33 4. 08. 2022 - 9:38
Komunisti so inicirali začetek 2. svetovne vojne in bodo v enaki vlogi tudi za 3. svetovno vojno. Nič bat. Posledica bo pa ta, da se bo 4. svetovna vojna spet začela s kamnom.
Dodaj komentar