IZREDNA NOVICA! V Srbiji najvišja stopnja bojne pripravljenosti!

slika je simbolna

Srbski predsednik Aleksandar Vučić je v ponedeljek zvečer odredil najvišjo stopnjo bojne pripravljenosti srbske vojske in vseh enot pod nadzorom notranjega ministrstva.

Razmere na Kosovu so se v zadnjih dveh tednih ponovno zaostrile, potem ko je kosovska policija aretirala nekdanjega srbskega policista zaradi suma kršitve ustavnega reda, na kar so se Srbi odzvali s postavitvijo barikad in zahtevali njegovo izpustitev. Z barikadami vztrajajo že 18 dni kljub pozivom mednarodne skupnosti, naj jih odstranijo.

“Resnično delamo vse, da ohranimo mir, in to dela predvsem predsednik Vučić. Nihče ni več govoril o miru in stabilnosti do predsednika Vučića. Ko govorimo o odnosih med Beogradom in Prištino, imate Aljbina Kurtija, ki je izjavil, da je vprašanje dni, kdaj bodo odstranili barikade, neposredno Grozi s pobijanjem Srbov na barikadah, želi ustvariti nov narativ, da je napad na sever Kosova in Metohije osvoboditev severa od nekih zločincev, tj. naše matere, zdravniki, profesorji, študenti… Ti ljudje na barikadah dostojanstveno branijo svojo pravico do obstanka na Kosovu in Kosovo,” je dejal direktor urada za Kosovo in Metohijo Petar Petković.

A zadeve niso tako preproste, kot se to vidi na prvi pogled. Kosovo je država, katero Srbija ne priznava. Na Kosovu namreč živi 1,870,981 prebivalcev, od tega nekaj več kot 93 % Albancev, 1,47 % Srbov. Kosovo je kot državo priznala tudi Slovenija že leta 2008.

 

vir. siol.net

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Tako se napajajo iz državnega denarja in si koregirajo plačo, neizvoljeni člani Levice.