IZREDNA NOVICA! Veter na Krasu se je umiril. Gasilci z vso močjo nad ogenj!

Slika, tweeter

Požar na Krasu se je z italijanske razširil na slovensko stran. V štirih vaseh so se oglasile sirene za alarm, pet gasilcev je bilo primoranih poiskati zdravniško pomoč. 

Po napovedih Agencije za okolje se bo veter ponoči umiril. Jutri pa bodo vetrovne razmere podobne današnjim, saj bo čez dan znova zapihal izrazit maestral. Zaradi gostega dima je zrak zelo onesnažen.

NAJNOVEJŠE NOVICE: Razmere na goriškem Krasu, kjer pustoši velik požar, so se zvečer nekoliko umirile, je za STA povedal Ervin Čurlič iz regijskega štaba civilne zaščite. Prebivalci dela Mirna, ki so jih popoldne preventivno evakuirali, se tako lahko vrnejo na domove. Razmere so sicer še naprej zelo zahtevne, je opozoril Čurlič. Ponoči bo na terenu več kot 800 gasilcev iz vse Slovenije. “Zdaj je jasno, tukaj je vsa Slovenija. Gre za naravno nesrečo izrednih razsežnosti,” je v oddaji Odmevi na RTV Slovenija povedal Čurlič. “Zagotovo je to največji požar v zgodovini Slovenije, enako bo tudi s škodo, ki je nepopravljiva,” pa je v izjavi povedal poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan. Piše portal Siol.net.

Ogenj še vedno gori, je pa nekoliko popustil veter, ki je čez dan zelo poslabšal razmere. Poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan je napovedal, da naj bi se veter po vremenski napovedi do 20. ure znova usmeril proti morju, nato pa popolnoma umiril. To bo po njegovih besedah ugoden trenutek, da “napadejo požar z vsemi silami, preden pade mrak, ki prinaša druge nevarnosti”.

https://twitter.com/FabioGentile7/status/1549744999369244673

Povezane objave

Nekdanji sekretar stranke SMC: “Brglez bi zatajil še svojo mamo za kariero”

Jože Možina povedal jasno in odločno zakaj danes NE stavka!

Bojan Požar: “Stavka na RTV je politični performans na naše stroške”

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več