Izživljanje direktorja DVK, Vučka, nad zaposlenimi. Izpoved uslužbenke!

Dušan Vučko, slika Demokracija

Še en levi direktor, ki bi ga bilo treba zamenjati je direktor Državne volilne komisije Dušen Vučko. Ne samo zaradi nepravilnosti, ki so se pojavljale na voliščih, ampak tudi zaradi mobinga, ki naj bi ga izvajal nad zaposlenimi.

Izpoved uslužbenke DVK o mobingu direktorja Dušana Vučka

Pomočnica direktorja za organizacijo in izvedbo volitev na Državni volilni komisiji (DVK) Nina Mujagić je pred dnevi dobila izredno odpoved zaposlitve, uslužbenka DVK pa je nato na Facebooku zapisala, da bo najpozneje v enem tednu po 35 letih dela na volitvah brez službe. Mujagićeva je po navedbah portala Domovina.je trenutno doma, zaradi mobinga na delovnem mestu pa je na pomirjevalih. Na portalu Nova24Tv so sicer že pred kratkim poročali, da so v uredništvo dobili informacije o tem, da naj bi se na DVK dogajala prava drama – ena izmed zaposlenih, ki je pred mesecem odšla, obtožuje direktorja Državne volilne komisije Dušana Vučka spolnega nadlegovanja. Pri letošnjih volitvah sem, preden sem zaradi mobinga in psihičnih pritiskov odšla na bolniško (13. aprila 2022), več kot 80 odstotkov potrebnega dela za izvedbo glasovanja opravila, pa je kljub temu prišlo do kar nekaj napak, ki pa so nesprejemljive iz organizacijskega vidika,” je povedala Mujagićeva, ki meni, da so najpomembnejši člen pri izvedbi volitev t. i. okrajne volilne komisije in volilni odbori.

Mujagićeva, je pojasnila, da pa Služba DVK v “finišu” priprav na izvedbo glasovanja ni dobro opravila svojega dela – med drugim služba ni imela pripravljenega Navodila volivcu za glasovanje po pošti iz RS, kar se je končalo tako, da je Mujagićeva tajnici OVK – kljub temu, da je bila na bolniški – pomagala pripraviti navodilo. Omembe vredno je tudi to, da razglasa o  kandidatih za poslanca predstavnika narodne skupnosti ni bilo na rednih voliščih – nobena izmed OVK ni prejela ne razglasa ne navodil, da morajo ti razglasi biti razobešeni na voliščih, na katerih so vpisani volivci, ki imajo pravico glasovati za ta dva poslanca, prav tako pa bi podatke o teh kandidatih morale vsebovati vse javne objave.

Kot piše portal Domovina.je ima direktor Vučko navado, da podatke posreduje samo izbranim; tako se je na primer  lahko podatke o območjih volišč in sedežih volišč, ki so političnim strankam v veliko pomoč pri podajanju predlogov za imenovanje članov volilnih odborov, posredovalo samo izbranim. Pri letošnjih volitvah je te podatke dobila medijska hiša Mediana, zadolžitev, da poskrbim za vse, kar oni potrebujejo, pa mi je direktor posredoval po e-pošti. Ko sem mu povedala, da bi morali ti podatki biti na razpolago za vse zainteresirane, tj. od političnih strank do volivcev, čeprav gre za območja volišč in volišča iz prejšnjega glasovanja, mi je odgovoril, da pa njegovim sovražnikom že ne bom posredovala podatkov,” je ponovila Vučkove besede.

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Tako se napajajo iz državnega denarja in si koregirajo plačo, neizvoljeni člani Levice.