Janez Janša po sceni Svetlane Makarovič, na Prešernovi proslavi! Pot v kaos…

V Cankarjevem domu se je v torek odvila vsakoletna državna proslava pred kulturnim praznikom, 8. februarjem, na kateri so podelili najvišja priznanja v umetnosti. A je kulturno prireditev bizarno pokvarila Svetlana Makarovič, s svojim prihodom na oder. Saj ni bila med povabljenimi gosti.

Bizarno! Bi lahko opisali Makarovičevo potezo, ki jo je naredila na Prešernovi proslavi. Na oder je Svetlana stopila kar za Jašo Jenullom, znanim levičarskim skrajnežem, ki je nekaznovano organiziral številne neprijavljene proteste. In kot bi se delali norca iz vseh žrtev povojnih pobojev in žrtev slovenske osamosvojitve, je Svetlana na prsih imela tudi veliko peterokrako zvezdo. Skrajno absurdno, torej.

Dan po proslavi se je oglasil tudi prvak SDS Janez Janša, ki meni, da takšna poteza na koncu proslave ni bila primerna. »Gre za osnove profesionalnega obnašanja, ki nima političnega predznaka. Če ne bo sankcij, bo to dovoljeno tudi v prihodnje. Komurkoli. Pot v kaos je enako nevarna tudi za tiste, ki jo tlakujejo.«

Sicer pa bi ob tej nekulturni potezi Svetlane Makarovič, lahko dejali le to, Bolj star, bolj nor?

Povezane objave

Član Ruparjevega društva, Suad Muslimović, deležen groženj s strani skrajnih levičarjev

To nastane, ko se poslanec Svobode zmoti pri glasovanju!

Vlada za migrante kupuje 400 vzmetnic. To je na noge spravilo jezne prebivalce Središča ob Dravi

1 komentar

mona lisa 9. 02. 2023 - 2:40
Vsa proslava je bila groteskno norčevanje iz kulture. Krona vsega pa je bila coprnica z Jenulom. Saj ni čudno ko pa imamo ministrico ki so ji višek kulture radiatorji.
Dodaj komentar