Janez Sušnik o shodu upokojencev: To je pobalinsko. Grozil tudi RTV?

slika. fotomontaža

Prvega marca se je v Ljubljani odvijal že drugi shod upokojencev. Tudi tokrat z velikanskim odzivom. A to povšeči ni bilo predsedniku Zveze društev upokojencev Slovenije (ZDUS) Janezu Sušniku.

Kako se lahko nekdo, ki ima 3000 evrov penzije bori za upokojence? Eden takih je Janez Sušnik (dosmrtni) predsednik Zveze društev upokojencev Slovenije (ZDUS), ki za upokojence očitno ne zna poskrbeti. Zato pa mu gredo v nos shodi, ki jih organizira društvo 1. oktober pod vodstvom Pavla Ruparja. Očitno se Sušnik ne počuti najboljše, ko mu žvižga 30.000 glava množica.

Očitno je čas, da gre tudi Sušnik v pravo penzijo in prepusti svoje mesto tistim, ki jim je resnično mar za upokojence. Po drugem shodu upokojencev je namreč o organizatojih shoda povedal to: “Toliko izrečenih lažnih obljub, blatenja posameznikov, celo sovražnega govora in pranja možganov o nenormalnem povišanju pokojnin, ne oziraje se na vplačane prispevke in dolžino delovne dobe, vse pa mimo veljavnih zakonskih aktov, je preprosto nezaslišano in pobalinsko.Sušnik se je obregnil tudi ob TV Slovenija, ki je prenašala shod:  “Od vodstva RTV zahtevamo, da nam omogoči enourno oddajo, da tudi mi, kot največji zastopniki upokojencev, povemo svoje mnenje in predstavimo svoje pobude. V primeru, da bodo na RTV zavrnjeni, bomo tudi mi pričeli s postopkom za spremembe Zakona o Radioteleviziji Slovenija,” je grozil Sušnik.

V društvu 1. oktober, se ne menijo za Sušnikove nebuloze in grožnje. Tako odgovarja Pavle Rupar:

Na ljudstvu je ali bodo verjeli dosedanji praksi, Desusu, Golobu, Cerarju, Karlu,Micki, Mihi, Alenki in ostanemo na istem, če zaupate tem figuram, tudi prav! Tudi sam bom zadovoljen. Imamo pa začeto novo pot, novo upanje in premaknili smo Sušnika, Mesca, Meden-Maroltovo, Papeža in Goloba in druge, katerim se gladko fučka za vaše življenje! Prosta izbira: sledite ali pustite!

Moj iskren namen je pomagati, omenjeni želijo, da ostane, kot je. Životariti, poniževati, oskubiti , zaničevati, psovati, vzeti vam še tisto malo dostojanstva.. In seveda preko medijev napadati mene, in tudi vas, ker mi sledite! Veste kaj jim ne gre v račun? Odprle so se nam oči, spregledali smo njihov namen, lahko gremo samo na boljše!!

Če gre 1. oktober lahko na boljše, pa gre Sušnik očitno lahko samo na slabše. V penzijo!

 

Povezane objave

SDS zahteva vrnitev ukinjenih volišč

V četrtek na ulicah ponovno upokojenci, tudi pred RTV! Posebni avtobus iz Maribora!

Veselo in prijateljsko vzdušje na srečanju Podravske regije SDS v Račah

6 komentarjev

radames 5. 03. 2023 - 10:54
Kot dolgoletni upokojenec nisem član ZDUS niti kakšnih drugih upokojenskih društev. Imam preveč slabe izkušnje z raznimi "društvi" še iz Jugoslavije. Tovariš Sušnik, si nepotreben, tako, kakor je bil nepotreben Karl Erjavec. Sram te je lahko!!! Podaljšana roka neke ilegalne KPS!
marker 5. 03. 2023 - 11:42
ZDUS je umetno postavljena leva organizacija za nadzor politične usmeritve upokojencev. Edini namen ZDUS-a je prepričati upokojence, da jim gre dobro in da protesti za višje pokojnine niso potrebni.
Darinka 5. 03. 2023 - 15:14
G. Sušnik! RTV nima z vašim delovanjem nič skupnega. To pa je pobalinsko. Vaše ne delo je pripeljalo upokojence na ulice.
Marija 6. 03. 2023 - 2:22
Odstopi stari lopov
mona lisa 6. 03. 2023 - 3:38
Starega lopova nagnat.
Vipavec 10. 03. 2023 - 23:40
Naj ustanovijo novo društvo in povabijo upokojence v njihove vrste da se uspostavi konkurenco sedanjemu ZDUSU.
Dodaj komentar