Jankovičev minister? Brežan podpira gradnjo kanala C0. Zeleni naznanili sum okoljskega kriminala.

Kanal C0, slika: twitter

Po tem, ko Zoran Jankovič mimo vseh pravil in dovoljenj na tuji zemlji gradi “drekovod” mimo najbolj donosne dobrine pri nas, vode, mu prikimava tudi minister za naravne vire in prostor Uroš Brežan.

Le kaj se gre ta država in Golobova vlada. Vodonosnik na območju Ljubljanskega polja s pitno vodo oskrbuje prestolnico in okolico s 330 tisoč prebivalci.  Podzemna voda se napaja in obnavlja iz poniklih padavin in s pronicanjem vode iz reke Save. Da bi ohranili  naraven in kakovosten vir pitne vode neokrnjen, mora biti območje tega vodnega telesa celostno in najstrožje varovano,” pravijo v Slovenskem društvu za zaščito voda in Slovenskem komiteju Mednarodnega združenja hidrogeologov.  Nikakor ni mogoče sprejeti argumentacije, da je tu gradnja kanalizacije dovoljena na način, da se odpadne vode na ta ranljiva območja usmerjajo od drugod in povečujejo tveganja za ta izjemno pomemben del prostora, ki bi moral ostati nedotakljiv.

Kljub temu minister za naravne vire in prostor dela po svoje? “Projekt se je začel že tam v letu 2014, ko so bila pridobljena pravnomočna gradbena dovoljenja. Projekt je bil v okvirju slovenske kohezijske politike prijavljen v Bruslju, potrdila ga je Evropska komisija in ima pravnomočna gradbena dovoljenja,” je povedal minister za naravne vire in prostor Uroš Brežan.

Zeleni Slovenije medtem zahtevajo prekinitev projekta, dokler ga pristojni ne bodo pregledali. Opozorili so tudi na sum kršitev človekovih pravic.  Policiji in specializiranemu državnemu tožilstvu so naznanili tudi sum okoljskega kriminala, ki naj bi ga predstavljala po njihovih navedbah nezakonita gradnja kanalizacijskega kanala C0 v Ljubljani.

Očito si ljubljanski “šerif” in minister Brežan zatiskata oči. Do kdaj še?

Povezane objave

Občinski svetniki opozicije, občine Hoče-Slivnica na novinarski konferenci, proti podražitvam

So si na RTV, incident med shodom upokojencev, preprosto izmislili?

Bogati ljubimci Golobove ljubice in ena najdražjih manikur na svetu?

2 komentarja

Exlevak 23. 03. 2023 - 3:35
Brežan izhaja iz Posočja,kjer je dovolj pitne vode,zato ga boli k..ac,kaj bodo pili ljubljanski žabarji...
mona lisa 23. 03. 2023 - 3:07
Čarapana in Brežana zveza v vrečo in mlatit po njej.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več