Janša se je v Kijevu srečal z Zelenskim. slike, video

Janez Janša, zajem zaslona twitter

Premier Slovenije Janez Janša, poljski premier Mateusz Morawiecki in češki premier Petr Fiala so se zvečer v Kijevu srečali z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim. 

Janša se je v Kijevu srečal z Zelenskim

“Vaš obisk v Kijevu v tem težkem času za Ukrajino je močan znak podpore. To resnično zelo cenimo,” je dejal Zelenski na srečanju, ki se ga je udeležil tudi ukrajinski premier Denis Šmihal. Na novinarski konferenci po srečanju, ki so jo prenašali po Twitterju, so trije premierji poudarili, da so prišli izrazit podporo Ukrajini v boju za svobodo in demokracijo.

slika: Janez Janše7twitter

“Vaš obisk v Kijevu v tem težkem času za Ukrajino je močan znak podpore. To resnično zelo cenimo,” je dejal ukrajinski predsednik Volodomir Zelenski na srečanju v Kijevu s premierji Slovenije, Češke in Poljske.

Slovenski premier Janez Janša meni, da je trenutno prav Ukrajina država, ki najbolj brani evropske vrednote. Ukrajincem je še sporočil, da se je v državah EU-ja “občutno spremenilo ozračje in na stotisoče ljudi na ulicah vas po evropskih prestolnicah podpira“. Med drugim je povedal tudi:  Želimo vam prenesti tudi enotnost EU-ja v podpori vašemu boju in vaši suverenosti. Tu smo tudi zato, da vam sporočimo, da bodite pogumni, Ukrajina je evropska država in storili bomo vse, kar je v naši moči, da bi postala tudi članica EU-ja. Podpiramo status kandidatke za EU,” je še povedal slovenski predsednik vlade Janez Janša.

slike: zajem zaslona – twitter, liveuamap

Povezane objave

Stojmenova Duh, trdi, da je tujka. Kako je lahko potem slovenska ministrica? (video)

Tu so sporne določbe vlade, s katerimi bi ta omejila veselice in ostale prireditve! #odzivi

Vlada želi gasilcem in ostalim organizatorjem omejiti tudi veselice?