Javno mnenje! Anže Logar povečuje, Nataša Pirc Musar nazaduje. Kosova odpisana?

Anže Logar, zajem slike

Predsedniške volitve so pred vrati in tekma za predsednika Slovenije je že v vzponu, pa čeprav nas do volitev ločita še 2 meseca in pol. Prvi krog volitev za predsednika Slovenije bo v nedeljo 23. oktobra.

Kot piše portal Siol.net, se je v boju za predsednika marsikaj spremenilo. Nekdanji zunanji minister in poslanec SDS Anže Logar je prehitel odvetnico in nekdanjo novinarko Natašo Pirc Musar ter postal vodilni kandidat za predsednika republike, je pokazala javnomnenjska raziskava agencije Ninamedia za Dnevnik in Večer. 

Kot piše portal Siol.net, se je podpora Logarju  v primerjavi z zadnjo anketo Ninamedie pred enim mesecem povzpela z 28,2 na 30,2 odstotka. Sledi mu Pirc Musarjeva, ki ji je podpora s 30,1 padla na 27,5 odstotkov. Ninamedia je Logarju namerila višjo in Pirc Musarjevi nižjo podporo tudi v primerjavi z zadnjo anketo Mediane za POP TV. Tretja ostaja podpredsednica stranke Gibanje Svoboda Marta Kos, kateri je podpora prav tako padla, in sicer z 19,4 na sramotnih 16,3 odstotka in po vsej verjetnosti nima možnosti za izvolitev.

Ostali kandidati niso dobili dobili omembe vredne podpore: nekdanji evropski poslanec Ivo Vajgl, je dobil pičlih 5,2 odstotka, župan Kočevja Vladimir Prebilič, le 4,5 odstotka, ustanovitelj Društva Viljem Julijan Gregor Bezenšek ml. samo en odstotek glasov, filozofinja Nina Krajnik pa niti odstotek ne. Podpira jo le 0,6 odstotka volivcev, po anketi Ninamedije.

Povezane objave

Član Ruparjevega društva, Suad Muslimović, deležen groženj s strani skrajnih levičarjev

To nastane, ko se poslanec Svobode zmoti pri glasovanju!

Vlada za migrante kupuje 400 vzmetnic. To je na noge spravilo jezne prebivalce Središča ob Dravi