Javno mnenje! Ruparjevo upokojensko gibanje bi prestopilo parlamentarni prag!

Pavle Rupar, ustanovitelj inštituta, 1. oktober

Marčevske javnomnenjske raziskave kažejo, da podpora vladi Roberta Goloba še naprej pada. Podobno je videti pri Parsifalovi anketi, ki kaže, da vlado podpira le še 43,0 odstotka anketirancev.

Rezultati javnomnenjske raziskave, ki jo je agencija Parsifal opravila za Nova24TV, kažejo, da slaba polovica anketirancev ne podpira aktualne vlade. Če bi bile volitve v državni zbor to nedeljo, bi sicer največ volivcev svojo podporo še vedno namenilo stranki Gibanje Svoboda, in sicer 24,6 odstotka. Sledi SDS (19,2 odstotka), Levica (6,6 odstotka), NSi (6,4 odstotka), SD (5,9 odstotka) in presenečenje, Glas upokojencev Pavla Ruparja bi dobilo (4,5 odstotka).

Med opredeljenimi bi Gibanje Svoboda dobilo 36,5 odstotka, SDS 28,6 odstotka in Levica 9,8 odstotka. Med tistimi, ki se bodo zagotovo udeležili volitev (ocena 5), bi jih največ (32,4 odstotka) podprlo Gibanje Svoboda, sledi SDS (25,4 odstotka), Levica (7,8 odstotka), NSi (7,6 odstotka) in SD (7,1 odstotka). Med tistimi, ki se bodo zagotovo udeležili volitev (ocena 5) in so opredeljeni, bi jih največ (38,5 odstotka) podprlo Gibanje Svoboda, sledi SDS (30,2 odstotka) in Levica (9,2 odstotka).

vir Nova24TV

Povezane objave

To je zmagovalna vožnja Primoža Rogliča #video

Pirati bi s popačeno kampanjo radi omejevali župane?

Arsenovič ni uspel podražiti kabinske žičnice. Kangler: “Tudi Pohorci so Mariborčani!”

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več