Javno mnenje! SDS in Logar gor, Svoboda in Nataša Pirc Musar dol.

Logar in Janša, slika SDS

Marčevska raziskava Vox populi za časnik Dnevnik kaže, da je vladi podpora ponovno padla. SDS povečuje priljubljenost, ed politiki je najbolj priljubljen Logar.

Marčevsko merjenje mnenja, je prineslo največ priljubljenosti stranki SDS. Raziskava Vox populi je pokazala, da je  parlamentarnimi strankami podpora najbolj zrasla stranki SDS, in sicer z 20,1 na 22,9 odstotka. V prednosti pa le še za pičla 2% ostaja Gibanje Svoboda. Gibanje Svoboda sicer ostaja stranka z največjo podporo, a se ji je podpora znižala za 1,2 odstotne točke, SDS pa se je podpora zvišala za 2,8 odstotne točke.

Če bi bile volitve to nedeljo, bi NSi prejela 6,9 odstotka glasov (februarja 7,1 odstotka), SD 6,6 odstotka (februarja 7,1 odstotka) in Levica 4,6 odstotka (februarja 6,2 odstotka). Druge stranke bi volilo 1,6 odstotka vprašanih, 26,1 odstotka jih ne ve, koga bi volili, 6,6 odstotka pa jih ne bi volilo.

Je pa zanimiva lestvica na vrhu najbolj priljubljenih politikov, od koder je odfrčala na tretje mesto Nataša Pirc Musar, Anže Logar pa povečuje prednost najbolj priljubljenega politike. Na vrhu lestvice priljubljenosti politikov tako ostaja poslanec SDS Anže Logar, ki se mu je priljubljenost še povečala. Na drugo mesto pa se je zavihtel zdravstveni ministerDanijel Bešič Loredan, ki je zabeležil največjo rast priljubljenosti. Predsednica republike Nataša Pirc Musar je šele tretja. Sledijo evropska poslanka Ljudmila Novak (NSi/EPP), predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob, ljubljanski župan Zoran Janković, predsednik NSi Matej Tonin, predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič, vodja poslancev NSi Janez Cigler Kralj, deseterico pa zaključuje zunanja ministrica in predsednica SD Tanja Fajon. Prvak SDS Janez Janšaje na 12. mestu, koordinator Levice in minister za delo Luka Mesec pa šele na 15. mestu.

Agencija Ninamedia je javnomnenjsko raziskavo za Dnevnik opravila med 13. in 15. marcem na reprezentativnem vzorcu 700 anketirancev. Pišejo Slovenske Novice

 

Povezane objave

Objavljamo lokacije v Mariboru, kjer bodo policisti v petek merili hitrost!

Janez Janša: “V Državnem zboru se dogaja teptanje demokratičnih načel!”

Ubogi Kučan že joka? Stranki SD sporoča: “Kar so si skuhali bodo pojedli!”

1 komentar

BOBUBOB 21. 03. 2023 - 3:05
Isti tipi, iste fraze - isti problemi. Zakaj so še sploh volitve ?
Dodaj komentar