Javno mnenje! Šok za Svobodo! Prehitela jih je SDS!

zastave SDS, foto Žan Janša

Podpora Gibanju svoboda pada vedno globje in globje. Če bo šlo tako naprej, kmalu ne bo več nikogar, ki bi podpiral to stranko in to vlado.  

Trend padanja podpore Gibanju Svoboda in naraščanja podpore SDS nadaljuje se po mesečni anketi, ki jo za Delo izvaja Mediana nadaljuje. Stranki sta po skoraj letu dni delovanja te vlade, praktično izenačeni.

Za SDS bi glasovalo 23,3 odstotka vprašanih, za Gibanje Svoboda pa 23 odstotkov. Še naprej pada tudi zadovoljstvo z delom vlade. Stranko SD bi volilo 6,2 odstotka (marca 7,2), NSi 5,6 odstotka (marca šest), Levico pa 5,1 odstotka (marca štiri). Pod parlamentarnim pragom bi se uvrstile SNS (2,4), Piratska stranka (1,7), Resnica (1,6), SLS (1,6), Vesna (1,5), Naša prihodnost (0,9), Naša dežela (0,9) in Konkretno (0,5).

 

Delo vlade je negativno ali zelo negativno ocenilo 45 odstotkov vprašanih (marca 35,6), pozitivno ali zelo pozitivno pa 25,8 odstotka vprašanih (marca 30,5). 

Pri lestvici najbolj priljubljenih politikov še vedno vodi Anže Logar, pred predsednico države Natašo Pirc Musar, Na tretjem mestu ostaja minister za zdravje Danijel Bešič Loredan. Prejšnji mesec četrtouvrščeni predsednik vlade in predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob je zdrsnil na sedmo mesto. Pred njega so se uvrstili gospodarski minister Matjaž Han, pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan in predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič.

graf: Spletni časopis

 

Povezane objave

GROŽNJA! Borisu Tomažiču nekdo hoče streči po življenju. Ustrelil bi ga v srce.

Dobili smo muzej o spolno prenosljivih okužbah, čakamo le še muzej o radiatorjih?

V SDS proti nedopustnemu projektu izgradnje vetrnih elektrarn na Pohorju!

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več