Jelinčič, ošvrknil Karla Erjavca, kaj o Janševi koaliciji pravi Tonin.

kARL eRJAVEC slika: fotomontaža, družbeno omrežje

Kot smo že poročali, je predsednik Desusa Karl Erjavec, ki je stranko odpeljal iz vlade Janeza Janše, sporočil, da bo koalicija KUL (LMŠ, SD, Levica in SAB) vložila konstruktivno nezaupnico proti Janševi vladi 15. januarja.

Jelinčič ošvrknil Erjavca

Karel Erjavec pričakuje, da bo imel podpisanih 43 glasov, s katerimi bi lahko vložili konstruktivno nezaupnico proti vladi Janeza Janše. Računa tudi še ne najmanj štiri glasove, s katerimi bi morebitna zamenjava vlade tudi uspela. A matematika gre očitno Erjavcu bolj slabo. To je opazil tudi Zmago Jelinčič, ki je Erjavca ošvrknil z besedami: “Erjavec pravi, da ima 43 poslanskih glasov, pa me zanima koga je dvakrat štel?”

Tonin: “Koalicija ima 47 glasov!”

Da ima sedanja vlada tudi po po odhodu Desusa trdnih 47 poslanskih glasov, pravi tudi predsednik NSi in obrambni minister Matej Tonin. Prepričan je, da bo vlada dokončala mandat brez večjih težav, konstruktivna nezaupnica pa da ne bo uspešna.

PM

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Kangler nad policijo. “Zakaj ste lagali občinam, glede študij o azilnih domovih?”

1 komentar

Ficho81 7. 01. 2021 - 22:04
V Belgiji je Aristotel mel drugačno matematiko kot v komunističnih državah, pa se je kohrl hitro naučo rdeče matematike, ki vlada po Sloveniji(predvsem v Ljubljani, ker jo je izpopolnil dr. Mencinger-, vesoljski nadekonomist
Dodaj komentar