Kaj je dejal Luka Svetina o razmerah na RTV?

Luka Svetina, slika Nova24TV

Novi obraz nacionalne televizije je nekdanji TV voditelj televizije Nova24TV Luka Svetina. Že ob najavi njegovega prihoda so nekateri levi novinarji skočili v zrak. A eno partijski sistem ne deluje več, niti na RTV.

Luka Svetina je v intervjuju za Siol.net, med drugim povedal kakšne so razmere na RTV: “Razmere na televiziji so ta trenutek malce kaotične, jasno, zaradi spora med določenimi novinarji informativnega programa in vodstvom, ki si prihodnost javnega servisa predstavljajo vsak po svoje. Težava je v tem, ker tisti, ki so bolj glasni in ki opozarjajo na vse te težave in napake, ki naj bi jih vodstvo počelo, niso večina. So izjemno glasni, so pa tudi drugi, ki podpirajo nekatere spremembe na televiziji in si želijo sprememb v odnosu do tega, kar smo videli v zadnjih desetih, petnajstih letih. Jaz v teh dneh poslušam oboje in poskušam razumeti obe strani. Tisto, kar jaz najbolj opažam, pa je kadrovska izčrpanost. Kadri odhajajo že vrsto let. To se ne dogaja samo zadnje leto. Novi sodelavci so mi povedali, da je to trend, ki je prisoten že slabo desetletje. Želijo si razbremenitve dela, želijo si okrepitev, predvsem pa se mi zdi, da je nekako cela hiša malce na trnjih zaradi bližajočega se referenduma o RTV, ker ne vedo, kaj pravzaprav prinaša. Najprej sam referendum in potem, če bo uveljavljen, nov zakon o RTV.”

Na vprašanje, kako so ga sodelavci, pa je odgovoril, da so nekateri novinarji med seboj nekoliko sprti, a pravi, da je večina sodelavcev korektna.  “Se mi zdi, da mi je ponudila priložnost, čeprav prihajam na televizijo z neko namišljeno etiketo. Marsikdo mi je dejal, da se dokazuješ samo s svojim delom gledalkam in gledalcem, da tvoja preteklost ni pomembna,” je dejal Svetina.

Celoten intervju z Lukom Svetino si lahko preberete TUKAJ

 

Povezane objave

To nastane, ko se poslanec Svobode zmoti pri glasovanju!

Vlada za migrante kupuje 400 vzmetnic. To je na noge spravilo jezne prebivalce Središča ob Dravi

Tako so levičarski podporniki teroristov Hamasa napadli Ruparjevo novinarsko konferenco

2 komentarja

Nata 4. 09. 2022 - 2:12
Svetina je kot človek in novinar vedno dobro deloval. Zato si zasluži mesto v osrednji slovenski hiši. Ker veliko ve, razume, kaj lahko pričakuje. Želim mu uspešno delo. . . . . .
Fobca United 6. 09. 2022 - 1:09
Luka...na RTV trdijo, da so priča pritiskom. A si ti katero prtisnu??? :)
Dodaj komentar