Kaj je Janša povedal ob nameri vložitve konstruktivne nezaupnice? (video)

Predsednik vlade Janez Janša (zajem slike)

Prvak Desusa Karl Erjavec je pred dnevi napovedal, da bo koalicija KUL, v kateri so zbrane še stranke LMŠ, Levica, SD in SMC, 15. januarja vložila konstruktivno nezaupnico vladi Janeza Janše, Erjavec pa naj bi postal novi kandidat za mandatarja.

Kaj je dejal Janez Janša ob nameri vložitve nezaupnice vladi

No sicer se namera bere bolj kot kakšen humoristični članek, a namera levih strank v parlamentu ter pomočnikov POP TV-ja, RTV-ja in ostalih dominantnih medijev je kar velika. Janez Janša se je ob boku novinarske konference zaradi zajezitve koronavirusa, odzval tudi na politično temo vložitve nezaupnice.

“Ni minil en mesec, kar je ta vlada prisegla, pa je SD že napovedal konstruktivno nezaupnico in od takrat poslušamo razne analitike, ki razlagajo, kako to v epidemiji ni običajno, je pa treba spoštovati postopek. Še nobenega postopka ni. Postopek se začne, ko nekdo v skladu z ustavo, zakonom in poslovnikom nezaupnico tudi dejansko vloži. Če se bo to res zgodilo 15. januarja in bo seja teden dni kasneje, potem moram reči, da stranke opozicije, ki se s tem ukvarjajo, bolj natančno spremljajo potek epidemije, kot bi kazalo iz predlogov, ki jih dajejo za njeno ustavitev. Ker se računa, bomo takrat na vrhu vala, kar dejansko bomo, če naslednji teden z ukrepi, ki veljajo in niso najstrožji, ne bomo bistveno omejili in krivulje ne bodo obvladane, bo vrh epidemije ravno v času, ko nekateri računajo na razpravo o konstruktivni nezaupnici. Epidemija se uporablja v politične namene.«

Odgovor predsednika vlade Janeza Janše si lahko ogledate spodaj:

PM

Povezane objave

Član Ruparjevega društva, Suad Muslimović, deležen groženj s strani skrajnih levičarjev

To nastane, ko se poslanec Svobode zmoti pri glasovanju!

Vlada za migrante kupuje 400 vzmetnic. To je na noge spravilo jezne prebivalce Središča ob Dravi