Kaj je poslanec NSi Jože Horvat, povedal o poslancu SAB Marku Bandelliju?

SLIKA: Prlekija.on.net

Poslanec s poitalijančenim priimkom, kot mu je zabrusil Jože Možina, Marko Bandelli, pogosto uporablja nedostojne besede grožnje in žalitve, je o njem povedal poslanec NSi, Jože Horvat.

Kaj je Jože Horvat povedal o Bandelliju?

Poslanec SAB Marko Bandelli je na spletnem omrežju Možino označil za lažnivca, desničarskega radikalca in zapisal, da “branilci nacifašizma želijo spreminjati zgodovino”. Ali v naslednjih mesecih pričakujete še nadgradnjo takšnih zmerjanj?” So povprašali v intervjuju za Siol.net, Jožeta Horvata.

Horvat odgovarja:Marka Bandellija že dolgo poznam. Poznam tudi vse te njegove sodbe in izraze, ki se jih očitno nič ne sramuje. Jaz jih niti ne želim ponavljati. Tega njegovega govora nikakor ne smemo postavljati v okvir svobode govora, saj gre za nedostojne besede, gre za grožnje in žalitve. Gre za kazniva dejanja zoper čast in dobro ime. Ampak o tem bodo sodila sodišča. Takšna retorika nima nobenega mesta ne v parlamentu ne nikjer drugje. Verjamem, da je Bandelli nervozen in da se bo ta retorika pri njem, pa tudi še pri kom drugem, najbrž stopnjevala, a mi v NSi na to ne pristajamo niti z enako retoriko ne odgovarjamo. Vsi moramo vložiti več naporov za dvig parlamentarne kulture, za katero ne pomnim, da bi bila kdaj tako nizka. Seveda ne samo s strani gospoda Bandellija in stranke SAB, ampak praktično s celega levega spektra, še posebej s strani skrajne levice,” pravi Horvat

Kako bodo krščanski demokrati vrnili Bandelliju udarec? “Bandelli je prvopodpisan pod novelo zakona o delovnih razmerjih in zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju. Gre za vsebinsko identična predloga zakonov NSi, ki smo jih predlagali jeseni 2018. Gre za rešitev, po kateri se nadomestilo za čas bolniške, ki ga izplačuje delodajalec, skrajša s 30 na 20 dni. Naš “udarec” Bandelliju bo podpora tema dvema zakonoma. Ko gre za dobre rešitve, jih NSi podpre, ne glede na to, ali nas je včeraj Bandelli označil na primer za golazen ali kaj podobnega,” pravi Horvat.

Povezane objave

Levi ekstremist, ki preganja “desne” novinarje, nadlegoval Jožeta Možino?

Član Ruparjevega društva, Suad Muslimović, deležen groženj s strani skrajnih levičarjev

To nastane, ko se poslanec Svobode zmoti pri glasovanju!

1 komentar

Hold Porn 27. 01. 2022 - 14:34
First time here, haha
Dodaj komentar