Kaj pravi Počivalšek o sodelovanju s Cerarjem, Šarcem in Janšo?

Zdravko Počivalšek, predsednik stranke SMC, slika: TOPTV.si

Zdravko Počivalšek, ki je bil minister že za česa Cerarjeva vlade je za SIOL podal prav zanimiv intervju. Je pa Počivalšek človek, ki je sodeloval v kar treh vladah.

Počivalšek je od treh vlad najbolj zadovoljen z Janševo

Po svoje sem v politiko zašel po naključju,” Je za intervju dejal Zdravko Počivalšek. Pravi, da, ko pogleda  nazaj, vidi , da je v politiki v bistvu že kar nekaj časa in da se je kar čez noč zgodilo, da je že v tretji vladi. “Moram poudariti, da so med njimi razlike. Brez dlake na jeziku lahko povem, da smo se v prvi vladi, v katero me je povabil Miro Cerar, veliko stvari dogovorili, a je šepala izvedba. V drugi vladi, ki je padla, po moje po neodgovornih dejanjih predsednika vlade, se nismo mogli nič dogovoriti, tako da tudi nismo imeli česa uresničiti.” Je dejal Počivalšek.

Počivalšek je pohvalil tretjo vlado, v kateri sodeluje. “V tretji vladi smo se zavestno odločili, da bomo pogledali naprej, da bo delovanje osredotočeno na stvari, ki bodo vplivale na slovensko družbo, gospodarstvo in preostale podsisteme na način, da bo pri nas bolje,” pravi Počivalšek. Sicer pa je minister poudaril, da Janševi vladi velja, da tisto, kar se dogovorijo, to drži in se uresniči. “S tega zornega kota absolutno ocenjujem, da je bila odločitev SMC prava. Po rezultatih imamo kaj pokazati, ne glede na to, da je percepcija drugačna, ampak to je že zgodba, v kateri lahko debatiramo o tem, ali so naši mediji svobodni, javni oziroma takšni ali drugačni. Seveda pa ni to težava medijev, ampak nas, da bomo znali Slovenkam in Slovencem dokazati, da je to, kar smo naredili, dobro in pozitivno, je dejal Počivalšek, ki pravi, da je absolutno zadovoljen s predsednikom vlade, tudi če se kdaj izmenjajo kakšne ostre besede. Sodelovanje pa temelji na koalicijski pogodbi.

Sicer pa je Počivalšek v intervjuju za SIOLnet zaupal udi, da je bil za predsednika Državnega zbora najprej predviden Miro Cerar, a je bila zaradi spleta okoliščin odločitev drugačna. Septembra pa ima stranka SMC tudi kongres, kjer bodo postavili izhodišča za nove volitve, predebatirali in izvedli povezovanje s sorodnimi in podobno mislečimi strankami ter dopolnili kadrovsko strukturo organov stranke.

Celotni intervju z Zdravkom Počivalškom si lahko preberete TUKAJ

P.M.

Povezane objave

Stojmenova Duh, trdi, da je tujka. Kako je lahko potem slovenska ministrica? (video)

POZOR! Pogrešajo 11-letnega dečka. Ste ga videli?

V Svobodi imajo le 7 kandidatov za evropskega poslanca. Na listi tudi “pručka”?