Glasbena šola Svet glasbe

Kako je biopsihologinja “popredalčkala” podpornike Arsenovića in Kanglerja?

Arsenovič in Kangler, slika: MMC

Kakšni ljudje so volili Arsenovića in kakšni Kanglerja? Tako se je spraševal zanimiv članek portala Maribor.info, kjer je biopsihologinja Selena Rozman, navedla, kakšni ljudje volijo določene ljudi. Ali gre tu za ugibanje, ali pa za dejansko stanje? Odgovor prepuščamo vam.

Pa si poglejmo nekaj dejstev, kakšna naj bi bila razmišljanja enih in drugih?

Kakšen je odnos do migrantov?  50% volilcev Saše Arsenoviča bi migrantom pomagalo, volilcev Franca Kanglerja, ki bi pomagalo migrantom pa je le 17%.
Bolje, da migrantov ne bi bilo? Temu vprašanju je pritrdilo 37% podpornikov Saše Arsenoviča in kar 78% podpornikov Franca Kanglerja.
Nasprotovanje splavu. Splavu nasprotuje 7% volivcev Arcenoviča in 14.4% volivcev Franca Kanglerja.
Delež ateistov, kar 57% so to podporniki Saše Arsenoviča in 32% volilcev Franca Kanglerja

Kot pravi raziskava, ki jo je objavil portal Mariborinfo, Arsenoviča so volili predvsem volivci z višjo in visokošolsko izobrazbo, magisterijem ter doktoratom. Kangler je imel največ podpore med tistimi z osnovnošolsko in srednješolsko izobrazbo.

Sicer pa legalizacijo konoplje podpira 76 odstotkov podpornikov Arsenoviča in 69 odsotkov podpornikov Kanglerja. 16 odstotkov podpornikov Arsenoviča meni, da je vegetarijanstvo boljše od uživanja mesa. Takšno mnenje deli 10 odstotkov podpornikov Kanglerja.

Zanimivo pa je, kako so opredelili volivce enega in drugega:

Volivci ArsenovičaSkupina volivcev, ki podpira Arsenoviča, naj bi imela občutek večje kontrole nad dogodki ali ljudmi v življenju. Podporniki Arsenoviča sebe v povprečju smatrajo kot bolj napete, plašne ali zavrte, nasplošno naj bi bolj zaupali ljudem, imeli manj umetniških interesov in imeli hkrati več bujne domišljije kot podporniki Kanglerja.
Volivci KanglerjaPodporniki Kanglerja so se dojemali kot entuziastični, družabni, sodelovalni z drugimi ljudmi in naj bi bili nagnjeni k neredu bolj kot podporniki Arsenoviča.

Kot je pred časom dejal Franc Kangler, Arsenoviča podpira elita, mene pa preprosti Mariborčani.

vir: portal Mariborinfo.com

M.G.