Kako je pred leti vidni član SD, Boris Sovič prišel na čelo Elektra Maribor?

Tanja Fajon in nekdanji župan Maribora Boris Sovič, slika: twitter

Vidni član Socialnih demokratov in celo nekdanji mariborski župan Boris Sovič, se poslavlja z Elektra Maribor. Nadzorniki Elektra Maribor krivdno razrešili.

Boris Sovič za svoj odstop krivi kar vlado?

Očitno, je za vsako stvar, ki se zgodi v državi, ko levičarjem vzameš korito iz katerega so se neupravičeno mastili dolga leta, kriv Janez Janša?  Tudi pri razrešitvi direktorja Elektra Maribor, Borisa Soviča, vidnega člana SD, ne gre brez neumnih komentarjev. Sovič namreč pravi, da je šlo pri njem za politično razrešitev, a ne pove, da je šlo tudi za politično nastavitev.

A le kdo je postavil Soviča na čelo Elektro, če ne politika. Kot piše Požareport je Boris Sovič leta 2007, po koncu precej klavrne županske kariere, sprva postal slovenski veleposlanik v Izraelu, in to na podlagi dogovora zmed Borutom Pahorjem in Janezom Janšo, ki je takrat vodil svojo prvo vlado. Dogovor o Soviču naj bi bil pravzaprav skriti kadrovski del tedanjega popisanega Partnerstva za razvoj med Janševo vlado in Pahorjevimi Socialnimi demokrati. Predsednik uprave Elektra Maribor pa je postal februarja 2012 (začenši z marcem istega leta), torej ravno ob izteku odstopljene Pahorjeve vlade ter nastopa druge Janševe vlade.

Zato bi bilo prav, da Boris Sovič, ko danes medijem govori o tem, da je bila njegova razrešitev “politično motivirana”, tudi pošteno in prav pove, javno prizna, da je predsednik uprave Elektra Maribor, podobno kot veleposlanik v Izraelu – saj ni bil karierni diplomat, postal na podlagi političnih odločitev. Piše Požareport.

Na kakšen način pa je Sovič postal župan Maribora, pa mogoče kdaj drugič.

P.M.

 

Povezane objave

Levi ekstremist, ki preganja “desne” novinarje, nadlegoval Jožeta Možino?

Član Ruparjevega društva, Suad Muslimović, deležen groženj s strani skrajnih levičarjev

To nastane, ko se poslanec Svobode zmoti pri glasovanju!

1 komentar

mona lisa 15. 11. 2021 - 4:06
SD barabo I.
Dodaj komentar