Kakšne posle naj bi imela Marta Kos in Aleksander Čeferin? Zavila sta se v molk!

Marta Kos, slika tweeter

Predsedniška kandidatka največje sedanje parlamentarne stranke Marta Kos in njena stranka molčijo že sedem dni na preprosta novinarska vprašanja portala Prava, ki Kosovo sprašuje ali je  UEFA opravila kakšen posel z njenim podjetjem?

Ali je predsedniška kandidatka in podpredsednica največje parlamentarne stranke Gibanje svoboda Marta Kos s pomočjo predsednika UEFA Aleksandra Čeferina financirala nevladno organizacijo Pravno mrežo za varstvo demokracije? Piše portal Prava.si

Eno izmed političnih zvezd stranke Svoboda je po volitvah postala dr. Marta Kos, nekdanja plavalna jugoslovanska šampionka, novinarka RTV in Deutsche Welle, vodja urada za komuniciranje v Drnovškovi vladi, sekretarka Foruma 21 in veleposlanica v Nemčiji in v Švici. V slovenski javnosti je zbudila zanimanje leta 2008 z velikim objavljenim oglasom v časopisu Dnevnik pred parlamentarnimi volitvami proti takratni prvi Janševi vladi. Skratka še ena leva v nebo vpijoča zvezda, ki jo mediji kujejo v nebo. Svojo vlogo politične žrtve (uboga Marta) je odigrala z odstopom z mesta veleposlanice v Švici. Vzrok pa navedla, da se je Slovenija v zunanji politiki preveč usmerila k politiki višjegrajske četverice. Pa karkoli že to pomeni.

Kosova naj bi po odstopu z funkcije veleposlanice v Švici ustanovila podjetje Kos Coach & Consulting. Podjetje je registrirala 19. februarja 2021 v Ženevi na naslovu Rue de la Servette 21. Namen delovanja tega podjetja je svetovanje v zvezi z mednarodnimi vladnimi in nevladnimi organizacijami predvsem pri vodenju projektov, komuniciranju, osebnem svetovanju, svetovanjem podjetjem, institucijam ter usposabljanje in t.i. coaching v vodenju in komuniciranju na teh področjih. Ali je Evropska nogometna zveza (UEFA) pod vodstvom Slovenca odvetnika Aleksandra Čeferina sklepala posle (in kakšne posle?), s podjetjem Marte Kos, pa ostaja uganka. Prav tako ostaja uganka, ali se je s tem denarjem posredno financirala nevladna organizacija za boj proti Janezu Janši – Pravna mreža za varstvo demokracije?

Javnost že teden dni čaka na odgovore. Ko jih prejme vam jih bomo razkrili tudi mi.

Povezane objave

Član Ruparjevega društva, Suad Muslimović, deležen groženj s strani skrajnih levičarjev

To nastane, ko se poslanec Svobode zmoti pri glasovanju!

Vlada za migrante kupuje 400 vzmetnic. To je na noge spravilo jezne prebivalce Središča ob Dravi