Knjižna založba Beletrina Dušanu Smodeju mesečno po 500 evrov?

Dušan Josip Smodej,. slika tweeter

Pod plazom kritik so se po izbruhu afere Smodej, znašli posamezniki in institucije, ki so z Dušanom Smodejem v preteklosti sodelovale, med njimi je tudi knjižna založba Beletrina.

Z Dušanom Smodejem  so v preteklosti sodelovali mnogi, med njimi je tudi knjižna založba Beletrina, s katero je Smodej do nedavnega sodeloval. 

“Dušan Josip Smodej je bil pri Beletrini angažiran kot honorarni sodelavec bloga, ene od rubrik na portalih kulturnik.si in culture.si., pred tem pa je od septembra lani sodeloval pri pripravah na prenovo omenjenih portalov. Za svoje uredniško delo na obeh blogih je prejemal honorar 500 evrov mesečno. Za honorarne sodelavce na različnih projektih niso predvideni javni razpisi, kljub temu pa vedno po različnih kanalih iščemo najprimernejše kandidate,” je na družbenih omrežjih med drugim zapisala knjižna založba.

Pri Beletrini pa očitno niso bili zadovoljni z njegovim delom. “Dušan Josip Smodej je bil izbran na podlagi bogatih referenc, ki so kazale na njegovo strokovno usposobljenost in široko povezanost z umetniško skupnostjo doma in na tujem, ter na podlagi predloženega programa dela. Z njim smo v petek, 12. 8. 2022, sodelovanje prekinili zaradi nezadovoljstva z njegovim delom, naši odločitvi pa so botrovale tudi informacije o njegovih domnevnih zlorabah,” so nadaljevali pri Beletrini. 

Očitno je v petek 12. avgusta marsikdo od levih kulturnikov spregledal?

Povezane objave

V Brežicah so se krajani in župan Molan, uprli notranjemu ministru Poklukarju

Golobovo pomladno “darilo”? Podražila se bo oskrba v domovih starejših!

Kolumna, Tim Rauter: “Jasno je, da se vladna ladja potaplja!”