Komu laže Robert Golob in kdo je Miloviću dal 562.666 evrov?

Robert Golob, (zajem slike)

Golobovo sprenevedanje okoli Miloša Milovića ima že dolgo brado. Človek, ki zastonj svetuje skoraj vsem na vladi okoli varovanja, ga nihče ne plačuje, pokasiral pa naj bi 562.666 evrov?

Predsednik vlade je le eden od najvišjih predstavnikov države, ki jim država zagotavlja varovanje. Formalno gledano ni najpomembnejši. Nekaj jih je pred njim. Za vse zagotavlja varovanje policija, ki sodi pod vlado. Piše Spletni časopis. Predsednik vlade se je zdaj odločil, in to le sam zase, da policisti, ki ga varujejo nesposobni in zato je ustanovil lastno varovanje, ki ni podrejeno policiji. Očitno je policijsko varovanje zanj preslabo. Nova služba posebej za Goloba in njegovo družino, deluje v okviru generalnega sekretariata vlade. Je pa del kadrov in denar za to odvzel običajni policiji.

Robert Golob: “Nihče ga ne plačuje za usluge od kjerkoli drugje.” Ni pa Golob povedal, da so Miloviću veliko plačevali doslej. V zadnjih dobrih desetih letih je njegovo podjetje dobilo pol milijona evrov javnih sredstev. 

Državna nakazila Milovićevemu podjetju so dramatično padla leta 2020, ko je odstopil Marjan Šarec (GS) in je vlado prevzel Janez Janša (SDS). Skoraj na nič. Le zakaj? Ni bil edini tak. Kot je slišati med člani nekdanje vlade Mira CerarjaMilan Kučan in Stanislav Škrabec za Šarcem in Milovićem sta izgubila moč. In začeli so se kolesarski protesti proti tisti vladi. Na katere je Kučan celo osebno prihajal. Policiji in politikom pa je Milović tudi sicer dobro znan. In to ne le zaradi težav s pravosodjem, kjer vrhovno sodišče še presoja njegovo krivdo, da so državne železnice za dela, ki jih ni bilo, plačale 330.000 evrov, o čemer sem podrobno pisal prejšnji teden. Milović trdi, da je žrtev krivičnega pregona, ker je bil denar v fiktivnem poslu za Aleksandra Čeferina, ki bi ga naj tudi prevzel. Odvetniški pisarni Čeferin je takrat Milović pomagal.

Poglejte si te zneske, kjer Milović še kako rad kasira za svoje svetovanje le za Goloba dela zastonj? (vir: ERAR)

Torej! Koliko je Golob plačal Miloviću za svetovanje glede varnosti? Nič? Torej je Milović delal na črno?

vir: Spletni časopis

Povezane objave

Saj ni res pa je. Za inštalaterja strojnih inštalacij v SLOVENSKI Bistrici, obvezno znanje albanščine?

Levi ekstremist, ki preganja “desne” novinarje, nadlegoval Jožeta Možino?

Član Ruparjevega društva, Suad Muslimović, deležen groženj s strani skrajnih levičarjev