Konec plačevanja RTV prispevka?1. septembra za začenjajo zbirati podpisi za referendum!

slika je simbolna

Vrag je vzel šalo. Zdaj gre zares.  Vse kaže, da se bo akcija zbiranja podpisov za referendum o ukinitvi obveznega prispevka za RTV začela prvega septembra 2021. 

S 1.septembrom se začenjajo postopki z zbiranje podpisov o referendumu za ukinitev plačevanja RTV naročnine

Radioteleviziji Sloveniji približno 500 tisoč slovenskih gospodinjstev nameni mesečno obveznih slabih trinajst evrov za njihovo delovanje. Ja, tudi sedaj obstaja nekaj zvitih možnosti, da se lahko mesečnemu prispevku izognete, a se večina državljanov tega ne poslužuje. V zadnjem letu se je pojavlja vedno več nezadovoljstva dela slovenske javnosti, kako predvsem v informativnem programu pod vodstvom odgovorne urednice Manice Ambrožič poročajo o določenih temah.

Težava je, da v času sedanje vlade novinarji na RTV Slovenijo o najpomembnejših temah poročajo izrazito enostransko in se večkrat izkažejo le za podaljšek levih političnih strank Levice in Socialnih demokratov. Spremenili so se tudi v izrazite navijače petkovih kolesarskih protestov, niti enkrat namreč niso povedali, da gre za neprijavljene in nezakonite proteste. Večkrat pa so hoteli preko oddaje Tarče dobesedno zrušiti aktualno oblast.  Gre seveda za javni neodvisni zavod in ne za politično stranko. A naša nacionalna hiša se obnaša, kot da jih to ne briga.

Stran “Ukinite prisilno plačevanje RTV naročnine” ima že več, kot 10.000 članov

Oglasil je nekdanji poslanec SDS Pavel Rupar, ki je v zadnjih mesecih večkrat pozival, da naj postane plačilo prispevka za RTV prostovoljno. Napovedal je, da se pripravlja potrebna dokumentacija za začetek zbiranja podpisov za referendum o ukinitvi prisiljenega plačevanja mesečnega prispevka za RTV SLO.

Ob tem Rupar poziva nevladne organizacije, politične stranke in vse ostale državljane, ki imajo dovolj “kraje našega denarja za zlorabo javne televizije”, da se mu pridružijo. Podpise za referendum se naj bi pričeli zbirati s prvim septembrom 2021. Kot je še obljubil, bo več informacij znanih v kratkem!

P.M.

 

Povezane objave

Tako so levičarski podporniki teroristov Hamasa napadli Ruparjevo novinarsko konferenco

Janez Janša: “V Državnem zboru se dogaja teptanje demokratičnih načel!”

Ubogi Kučan že joka? Stranki SD sporoča: “Kar so si skuhali bodo pojedli!”