Kreganje pri Socialnih demokratih? Vsi bi radi službice?

stranka SD, Slika: Nova24TV

Dan pred napovedanim razkritjem razdelitve ministrskih mest v vladi Roberta Goloba Socialni demokrati še vedno niso izbrali vseh kandidatov za funkcije.

Kreganje v stranki SD?

Po sramotno slabem rezultatu stranke na letošnjih volitvah, lahko stranko iz “blata” potegne le dobro delovanje njihovih ministrov v bodoči Golobovi vladi. A v golobnjaku bo potrebno delati, in ne samo utrešati jezika, kot so bili navajeni pri stranki SD. Zato pa naj bi prišlo do vroče krvi med posamezniki znotraj stranke, ki bi želeli ministrska mesta.

Edino dokončno potrjeno ministrsko ime SD za zdaj ostaja predsednica stranke Tanja Fajon, ki si je izbrala ministrstvo za zunanje zadeve. Prav tako je stranki pripadlo ministrstvo za pravosodje, za katerega pa se je vnel hud boj. Ta je pripeljal tako daleč, da se je podpredsednica SD Dominika Švarc Pipan po objavi v Delu, da naj bi se o kandidaturi za mesto ministrice dogovarjala neposredno z Robertom Golobom in da v stranki podpore nima, užaljeno oglasila kar preko družbenih omrežij.  Pri Socialnih demokratih, pa očitno nimajo nobenih pametnih imen. Večina kadrov, pa se je že svaljkala po ministrstvih, a naredila nič.

Še vedno  obstaja možnost, da se, kot piše portal N1, na pravosodni resor  vrne Andreja Katič. Del SD, med njimi predsednica Fajon, si je na ministrskem mestu želel tudi nekdanjega poslanca Milana M. Cvikla, ki je bil predlagan za vodenje gospodarskega ministrstva. A naj bi se tudi pri tem uprli poslanci SD, ki kot gospodarskega ministra vidijo dolgoletnega vodjo poslanske skupine Matjaža Hana

No glede gospodarstva ima Han zares največ izkušenj. Po tem ko je grel stol v parlamentu je firma njegove družine bogatela na račun Petrola. Partizanka Katičeva, ki se je na volitvah blamirala, kot kandidatka za poslanko v njenem Velenju, je bila že na pravosodnem ministrstvu. No tam zagotovo po novem ne bo iskala Masleševe diplome. 

To je “odličen” kader stranke SD? Sicer pa, kot je dejal njihov bivši poslanec Franc Trček, očitno se resno delo v parlamentu ne splača!

Povezane objave

Član Ruparjevega društva, Suad Muslimović, deležen groženj s strani skrajnih levičarjev

To nastane, ko se poslanec Svobode zmoti pri glasovanju!

Vlada za migrante kupuje 400 vzmetnic. To je na noge spravilo jezne prebivalce Središča ob Dravi