Lahko Maribor že danes osvoji slovensko nogometno krono?

Po bolečem domačem porazu na večnem derbiju ima Maribor drugo priložnost, da odloči Prvo ligo 2018/19 in že 15. postane državni prvak.

Maribor na zmago v Celju

Olimpija je po bleščeči predstavi na derbiju proti Mariboru v 33. krogu Prve Lige Telekom Slovenije v Stožicah visoko izgubila (4:1) proti Domžalam. Če bi Maribor danes premagal Celje, bi si že zagotovil 15. naslov slovenskega prvaka.

Celjani ne bodo motivirani samo zaradi naboja štajerskega derbija, temveč predvsem zaradi boja s peto Muro za zadnjo evropsko vstopnico.  Maribor je v ponedeljek in v torek pripravil novinarski konferenci, na prvi se je posvečal baklam in drugim odvrženim predmetom v smer športnega direktorja Zlatka Zahoviča in trenerja Darka Milaniča, na drugi pa tudi dvoboju s Celjem, piše MMC.

Marcos Tavares, je za TV Slovenija povedal: “Še vedno imamo veliko prednost in možnost, da postanemo prvaki. Za tekmo s Celjem ni treba posegati po dolgih napovedih, vse je jasno. Moramo popraviti vtis po slabem dnevu v derbiju. Ne samo zaradi nas samih, tudi zaradi navijačev, ki so navijali do konca. Pokazali so, da nas vedno podpirajo, zato moramo igrati bolje tudi zaradi Viol, zaradi vseh naših navijačev. Gremo zmagat v Celje!”

ALi bodo mariborčani že danes postali državni prvaki, vas bomo sproti obveščali tudi na našem portalu!

SIFA

 

Povezane objave

Objavljamo lokacije v Mariboru, kjer bodo policisti v petek merili hitrost!

Vikend rezerviran za člane SDS, mariborske in podravske regije!

Pozor! Prihajajo nevihte z nalivi, sodra, veter in sneg. (grafika padavin)