Leva oblast družno nad Ustavno sodišče zaradi zakona o RTV?

slika: rtvslo.si

V tistem trenutku, ko si bo Robert Golob podredil RTV Slovenijo, bo pri nas konec demokracije. A Ustavno sodišče je zadržalo njegov sporni zakon. Beje se zato dogaja vsakodnevni pritisk.

Stanje kot ponorelo. Posamezna ministrstva na RTV praktično vsak dan pošiljajo raznorazne inšpekcije, gre dobesedno za stampedo, pri čemer posamezne inšpektorice potihoma povedo, priznajo, kako jim nadrejeni naročajo, da nekaj morajo najti. Piše požareport.

Pritiski s strani levih naj bi se dogajali vsakodnevno. Napovedana je novinarska stavka (protest), katero pa pripravlja le peščica novinarskih in drugih aktivistov, sklicana za 4. april. A levi mediji pišejo, kot bi stavkalo najmanj 20.000 ljudi. Ministrica za kulturo Asta Vrečko (Levica) naj bi na twitterju javno lagala o odpuščanju novinark in novinarjev v posameznih oddajah TVS. Celo iz urada Predsednice države, Miriam Možgan, svetovalka predsednice republike Nataše Pirc Musar, javno pritiska na uredniško politiko TVS. Vrstijo se nenavadne izredne seje odbora za kulturo državnega zbora, kjer se evidentno politično pritiska in hkrati šikanira vodstvo RTV, posamezna ministrstva pa na RTV praktično vsak dan pošiljajo raznorazne inšpekcije.

In zanimivo. Celo Urška Klakočar Zupančič, predsednica državnega zbora in podpredsednica GS, se je vklopilaq v to pretirano zaskrbljenost glede zakona o RTV. Osebno naj bi celo zahtevala vpogled v spis na ustavnem sodišču.

Očitno je levim v velikem interesu, da si podredijo še zadnjo bilko demokracije, nacionalno televizijo. Še en razlog več, da mora ta vlada čimprej oditi?

Povezane objave

Član Ruparjevega društva, Suad Muslimović, deležen groženj s strani skrajnih levičarjev

To nastane, ko se poslanec Svobode zmoti pri glasovanju!

Vlada za migrante kupuje 400 vzmetnic. To je na noge spravilo jezne prebivalce Središča ob Dravi