Levici gre spet v nos narodna noša? Le zakaj?

V zadnjih nekaj mesecih javnost in predvsem levico vse bolj “razburjajo” slovenski veleposlaniki, ki za prepoznavnost države ob predaji poverilnih pisem oblečejo narodno nošo. 

NORČEVANJE IZ SLOVENSKE NARODNRE NOŠE

Če bi slovenski veleposlaniki oblekli kakšno partizansko obleko in s peterokrako na čelu predali poverilna pisma, bi bilo verjetno vse vredu in zasmehovanja s strani Levice nebi bilo? Zagotovo pa je narodna noša del naše kulture in običaja. Nenazadnje pa je z narodno nošo prepoznana tudi narodova identiteta. 

Sprva je bilo slišati ogromno kritik zaradi narodne noše, na račun veleposlanice v Romuniji, ko je ob predaji pisem oblekla narodno nošo. Številni levičarji so omenjeno gesto spoštovanja lastne kulture označili za sramoto in na račun tega zakuhali pravo afero. Tokrat se podobno norčujejo tudi iz veleposlanika v Bosni in Hercegovini, ki je prav tako oblekel narodno nošo. Medtem ko se na eni strani levica sramuje narodne oprave, pa zunanji minister Anže Logar meni, da gre v tem primeru “za zdravo domoljubje”. 

Enako kot je to storila Staničičeva, je storil tudi veleposlanik v Bosni in Hercegovini Damijan Sedar. Predsedujočemu tričlanskemu predsedstvu BiH Miloradu Dodiku je predal poverilnice, pri čemer je namesto obleke s kravato prav tako izbral narodno nošo. Ob tem je zatrdil, da je uradna Ljubljana velika zagovornica napredovanja BiH na njeni poti v EU ter si bo še naprej prizadevala za pospešitev širitve unije na Zahodni Balkan.

Je pa norčevanje iz kulture in naše dediščine očitno nekaj normalnega iz naših levičarjev, ki bi nam radi vladali.

P.M.

 

Povezane objave

Levi ekstremist, ki preganja “desne” novinarje, nadlegoval Jožeta Možino?

Član Ruparjevega društva, Suad Muslimović, deležen groženj s strani skrajnih levičarjev

To nastane, ko se poslanec Svobode zmoti pri glasovanju!