LMBJK – Dovoljene so vse stvari!

LMBJK - Dovoljene so vse stvari!

Mladi “Lumberjacki” so si najprej dovolili spremeniti svoje ime in ga poenostavili na LMBJK. Kot povedo sami:

S časom se spreminjamo, odraščamo, dozorevamo. Osnova ostaja enaka, nabita z rock’n’rollom, malenkosti pa so odraz časa, v katerem bivamo. Hrepenimo po spremembah, zato je prva kar pri nas samih – LMBJK.

(Foto: Vita Orehek)

Spremembe

pa so se zgodile tudi znotraj zasedbe, LMBJK so namreč bogatejši za enega člana, pridružil se jim je pevec Tine Zajc. Tine je svoje razmišljanje o bendu in njihovem prvem skupnem singlu povzel:

Kar dela ta band posebnega, je njihova zajebantska, sproščena, “ne jemljemo se preveč resno” energija, ki mi je že od prve vaje s fanti zelo všeč. Glasbo in besedila, o katerih pojejo in igrajo, dejansko živijo in to pride na koncertih do izraza v obliki tiste pristne rokenrol izkušnje, ki je tudi meni zelo blizu. Lepo je biti sedaj del te zgodbe! Nov komad se sporočilno gotovo ujema z energijo LMBJK – vse se lahko zgodi, vse je dovoljeno, v glavnem rokenrol!

O sporočilu skladbe so fantje povedali še:

To je pesem, ki globalno situacijo, v kateri smo se znašli, predstavi skozi ljubezensko zgodbo. Vsi se počutimo ujeti v sistemu, v kraju, v času, vendar v sebi vemo, da ni nič zares prepovedano, vse nam je na voljo in dovoljeno. Dovolite si in poslušajte Dovoljene so vse stvari naglas!

Povezane objave

Razpis – Festival pod Pohorjem 2024

Fehtarji pri Luki Dončiću v Ameriki. Samo zanj so priredili znano slovensko pesem (video)

Priznani glasbenik Franc Mihelič premagal raka. Zahvaljuje se zdravnikom!