Mariborčan, ki naj bi bil kriv za izjemno slab volilni rezultat stranke SD.

Matevž Frangež, slika: wikipedija

Včeraj je stranka SD imela konferenco. Od nekdaj močne stranke, pa je postala le ta ujetnica Tanje Fajon, besede o “prenovi stranke” seveda čisto navadno blefiranje, piše Bojan Požar.

Na včerajšnji konferenci SD je novi predsednik konference (namesto evropskega poslanca Milana Brgleza) postal Matevž Frangež, sicer državni sekretar pri Hanu, ki so ga volivci večkrat pustili na suhem. Gre sicer za najvišji organ stranke med obema kongresoma, toda ime novega predsednika konference nam potrjuje stanje SD. Frangež je sicer Mariborčan, ki se je prikotalil med organe stranke v Ljubljani. V Mariboru ga baje niso resno jemali, med Mariborčani pa naj bi bilo izredno nepriljubljen. Bil je  neuspešni kandidat za mariborskega župana (leta 2013, ko je zaradi zrežiranih “ljudskih vstaj” padel Franc Kangler, si je Frangež obetal nočni skok na župansko funkcijo, vendar ga je na volitvah dodobra porazil tako rekoč politični neznanec Andrej Fištravec).

Ko je Frangež propadel, kot podjetnik se je spet vrnil k političnim koreninam in je bil ključna oseba volilne kampanje Socialnih demokratov pred lanskimi parlamentarnimi volitvami, zato mnogi znotraj stranke upravičeno opozarjajo, da je Frangež eden od ključnih krivcev za izjemno slab volilni rezultat SD. Piše Požar report.

[color-box color=”yellow”] Vir iz stranke SD: “Včasih nas je bilo na sestankih tudi po sto, danes nas pride samo še peščica, v glavnem starci, mladih ni več, razen nekaj tistih, ki želijo delati politično kariero,”[/color-box]

In zanimivo. Kot nagrado za slab volilni rezultat stranke je Frangež postal celo drugi-tretji mož na ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport. Ob državnem sekretarju, Dejanu Židanu. Mariborčani pa se čudijo  in nasmihajo Frangežovi novi “ljubljanski karieri”.  Do kdaj še? D

gi-tretji mož na ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport. Ob državnem sekretarju, Dejanu Židanu. Mariborčani pa se čudijo  in nasmihajo Frangežovi novi “ljubljanski karieri”.  Do kdaj še? Do naslednjih volitev?

Povezane objave

Objavljamo lokacije v Mariboru, kjer bodo policisti v petek merili hitrost!

Janez Janša: “V Državnem zboru se dogaja teptanje demokratičnih načel!”

Vikend rezerviran za člane SDS, mariborske in podravske regije!

2 komentarja

BOBUBOB 27. 02. 2023 - 6:29
Nič hudega, je Janša s svojim cepilnim terorjem poskrbel, da je škoda precej manjša, kot bi sicer lahko bila.
Darinka 27. 02. 2023 - 8:00
Ja , to ministrstvo pa sedaj postaja ministrstvo, ki ga vodi TRIJO ADIJO.
Dodaj komentar