Mariborčanka se je zlomila v oddaji Kdo vam laže! POMAGAJMO JI!

SLIKA JE SIMBOLNA

Več kot očitno je, da je vlada Roberta Goloba povsem pozabila na upokojence z najnižjimi pokojninami. Na pomoč je namreč priskočila le tistim, ki dobivajo socialno pomoč, tistim, ki prejemajo otroške dodatke, in tistim v javnem sektorju.

KAKŠNA SRAMOTA OD DRŽAVE, OD VLADE. Ljudje jokajo. Nimajo kaj dati v lonec. Njihove pokojnine so nizke, čeprav so delali skoraj vse življenje. Vlada Roberta Goloba pa še vedno pleše.

Kličem iz Štajerske. Jaz bi vam tudi povedala, kakšne zadeve so. Meni je prejšnja vlada zvišala na 620 evrov penzije. Od teh 620 plačam 200 evrov za najemnino občinskemu stanovanjskemu skladu. 400 evrov mi ostane. Sem dobila poračun za plin – 190 evrov! Kako naj bi plačala, če niti kosila ne morem skuhati,” je gospa povedala skrušeno in dodala, da je to res grozno, saj se sploh nikjer ne omenja upokojencev. “Pa 40 let sem delala”.

Veste kaj jem, kocko juhe dam v vodo, pa zakuham z ribano kašo. Pa zeleno solato. To imam za kosilo, ali pa si spečem dve jajčki, pa solato. Takšna kosila imam,” je povedala, povsem objokana, in dodala, da jo vseskozi pesti tudi bolezen. Pravi, da si nikakor ne more privoščiti, da bi ji kosilo vozili na dom. “Kako si naj privoščim, da mi kosilo vozijo, če nimam s čim plačati. Sem čisto obupana,” je dejala gospa in zajokala.

Za vse, ki bi radi pomagali obupani gospe iz Maribora, pišite na info@e-maribor.si, posredovali vam bomo njene podatke za nakazilo pomoči.

ISKRENA HVALA VSEM, KI BI  RADI POMAGALI!

 

 

Povezane objave

POZOR! Januarske pokojnine bodo izredno nizke. V sredo upor upokojencev!

Nekoč je pela srbskim vojakom, ki so ubijali Hrvate. Danes poje nam? #odzivi

Levica ponuja svojim nove službice s tovariškim pozdravom.