Migrante našli kar v cisterni

slika PU Maribor

Kot so sporočili mariborski policisti, na mejnih prehodih izvajajo poostrene aktivnosti z namenom odkrivanja oseb, ki se skrite v različnih vozilih poskušajo izmakniti mejni kontroli in tako vstopiti v Slovenijo.

V cisterni prevažal migrante

Policisti so na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje odkrili 22 oseb, ki so se skrite v dveh cisternah poskusile izogniti mejni kontroli, sporoča Policijska uprava Maribor. Našli so jih vidno izčrpane, saj jim je primanjkovalo kisika, s svojim ravnanjem pa so jim rešili življenje, saj je obstajala velika verjetnost, da bi se v cisternah zadušili.

V prvi cisterni 13 migrantov

Policisti PMP Gruškovje so namreč okrog 12. ure v tovornem vozilu – cisterni s srbskimi registrskimi oznakami, sicer namenjeni za prevoz živil – s pomočjo tehničnih pripomočkov odkrili 13 migrantov različnih državljanstev iz Bangladeša, Indije, Turčije in Sirije.

Opravili kontrolo tudi pri drugi cisterni

 Policisti so v nadaljevanju v koloni tovornih vozil, čakajočih na vstop v državo, zaznali enako tovorno vozilo iz istega podjetja. Ker sta bili vozili vso pot skupaj, so policisti zaradi vidne izčrpanosti oseb iz prvega vozila, do katere je prišlo zaradi pomanjkanja kisika, prioritetno opravili mejno kontrolo tudi pri drugem tovornem vozilu. Domneve policistov so se izkazale kot pravilne, saj so tudi v drugi cisterni odkrili devet migrantov, ki so se poskušale izogniti mejni kontroli. Tudi druga skupina oseb je bila zaradi pomanjkanja kisika vidno izčrpana.

MG


Povezane objave

Kangler nad policijo. “Zakaj ste lagali občinam, glede študij o azilnih domovih?”

Slovenija ima novega milijonarja. V žep bo pospravil kar 51. milijonov evrov

Se je Gabrova znebila dr. Aleksandra Merla, ker ji ni zagotovil dvojčkov?