Na devetem shodu upokojencev, povedali Golobu, da je čas za odhod! #foto #video

Deveti shod upokojencev Slovenije tudi tokrat ni minil brez glasnih Mariborskih upokojencev, ki so tudi tokrat v Ljubljano pripotovali s posebnim avtobusom.

V središču Ljubljane je potekal tokrat že deveti  shod upokojencev, ki zase zahtevajo dostojnejše pokojnine. Upokojenci so se, kot po navadi, zbrali na Trgu republike, kjer se je še vreme razjasnilo.  “Bog nas je uslišal,” je dejal Rupar.

Tudi tokrat se je začel shod s sprehodom po središču Ljubljane. Upokojenci so se najprej odpravili do vladne palače, je bilo sišati vzklike: “Lopovi, lopovi, lopovi”. Upokojenci so pred vladno palačo zavrnili zadnje napovedi vlade o uskladitvi pokojnin.

Na številnih transparentih, ki so jih nosili s sabo, so med drugim zahtevali odhod Golobove vlade, eden izmed transparentov je sporočal: “Rešimo Slovenijo”. Na začetku je bilo z govorniškega odra slišati tudi, da so “domovino Slovenijo ugrabili, a ne za dolgo”. Nato je zaigrala slovenska himna Zdravljica.

Glavna govornica na tokratnem shodu je bila Tina Bregant (SLS), ki je v govoru med drugim poudarila, da bodo na shodu zbrani še naprej vztrajali na svoji zemlji. “Tiste, ki nas prinašajo okoli, bomo odslovili,” je rekla in imela v mislih vladajoče.

 Spoštovani vladajoči, danes lahko delate kar hočete, ampak ne boste dokler hočete. Ne boste več dolgo! Naš čas prihaja!,” 

“Povem vam, tam v državnem zboru, na Gregorčičevi in pri gospe predsednici, ta moč nastaja iz srca. Ta moč nastaja iz želje, ta moč nastaja iz situacije, v katero ste pahnili upokojence in ta situacija je odraz našega zborovanja. Še več nas bo!,” je vzkliknil. Nadaljeval je v energično, zbranim je zastavil vprašanje, zakaj se na shodih, ki jih obiskuje na deset tisoče ljudi, pojejo slovenske pesmi, vihrajo slovenske zastave. Odgovoril je sam: “Zato, ker se borimo s srcem za naše pravice, zato, ker je tu Slovenija in zato, ker tu državljani in ljudje, ki živimo za to državo. Tudi zato smo tu.Je na shodu dejal Rupar.

Glasbena gostja na shodu upokojencev je bila Suzana Mally.

Video: Timotej, slike: Vojko

Povezane objave

To so laži Marka Milosavljevića, ki jih je natvezil za Voice of America

Predsednik vlade Robert Golob je grozil sindikatu Fides?

Predsednica države spet dela tisto, kar ni njeno delo. Tokrat se vtika v stavko zdravnikov?

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več