Na Festivalu Ljubljana, nastop sopranistke, ki podpira Putinov režim?

Kaj takega je možno lepri nas! Na letošnjem 70. Ljubljana Festivalu je za konec avgusta napovedan tudi nastop ruske sopranistke Ane Netrebko.

Na 70. Ljubljana Festivalu je za konec avgusta napovedan tudi nastop ruske sopranistke Ane Netrebko, ki naj bi nastopila skupaj z možem, tenoristom azerbajdžanskega rodu Jusifom Ejvazovom. Ana Netrebko je v preteklih letih veljala za veliko podpornico Kremlja. Leta 2014 je pozirala z zastavo proruskih separatistov v regiji Doneck na vzhodu Ukrajine. Ukrajinska skupnost Slovenije je zato na Festival Ljubljana že naslovila peticijo, v kateri pozivajo k odpovedi njenega nastopa v Ljubljani.

“Kultura je najmočnejše orožje v vojni proti Rusiji. Več stoletij je Rusija izkoriščala ravno kulturo za prikrivanje svojih imperialističnih zločinov. In dokler Rusija načrtno izvaja genocid nad ukrajinskim narodom in njegovo kulturo, obstreljuje z raketami otroške zdravstvene domove, porodnišnice, univerze, šole, muzeje, cerkve, knjižnice, je kakršnokoli sodelovanje s tistimi, ki podpirajo vojne zločine, nesprejemljivo,” so še zapisali v peticiji.

Pri tem nas pri nas ne more presenetiti prav nič, saj je ravno župan Ljubljane, dobitnik Putinovega odlikovanja.

Zoran Jankovič in Vladimir Putin

Povezane objave

SDS zahteva vrnitev ukinjenih volišč

V četrtek na ulicah ponovno upokojenci, tudi pred RTV! Posebni avtobus iz Maribora!

V Levici svoje zaposlujejo kar vse povprek, tudi brez ustreznih izobrazb? Samo, da so “naši”

2 komentarja

Aljosa Fux 12. 08. 2022 - 5:52
Športniki (ruski seveda) so še v bolj nemogočem statusu.
Nata 12. 08. 2022 - 8:01
Nimate prav. Je velika umetnica, ki ima pač mnenje, kakršno pač je. S tem, ko bi obsojala kar počez, Ukraini ne bi nič bolje šlo. Sem že takrat čivkala , ko ste diplomate izgnali. Kot vidite vsi ti ukrepi prav nič ne zaležejo.
Dodaj komentar