Na kongresu stranke SD se jim je zmešalo? Za vojno v Ukrajini krive ZDA?

stranka SD, Slika: Nova24TV

Na družbenem omrežju Tweeter dviguje prah, govor enega o delegatov  na kongresu SD, ki je za krivce za vojno v Ukrajini označil Združene države Amerike in zvezo Nato, nekaj udeležencev kongresa pa mu je ob teh besedah celo zaploskalo. 

Kako neodgovorno, nevljudno in zaničljivo. Očitno se je  kongres stranke SD spremenil v kongres ZKS. Nekaterim komunistom, ki so se prelevili v rusofile pa se očitno že pošteno meša? Ptujčan Branko Cajnko, delegat delavske zveze SD je na današnjem volilnem kongresu, glavne krivce za vojno v Ukrajini označil kar Združene države Amerike in zvezo Nato. In to ne glede na to, da je predsednica stranke SD celo zunanja ministrica.

Je pa na današnjem kongresu Socialnih demokratov, zbrane nagovorila tudi predsednica stranke Tanja Fajon in izrazila prepričanje, da je SD “pomembna sila družbenih sprememb”. Presenetljivo je še pristavila, da postajajo vse močnejši. Ne ravno skromno mnenje, ki prej kaže na izgubo stika z realnostjo. Sramoten rezultat stranke SD priča o tem, da le-nepriljubljena pri volilcih. Če je stranko nekdaj volilo okoli 15% volilcev, jo danes le še polovica tega. Na zadnjih volitvah so tako prejeli le sramotnih 79.709 ljudi, kar je komaj 6,69 %

Povezane objave

Stojmenova Duh, trdi, da je tujka. Kako je lahko potem slovenska ministrica? (video)

POZOR! Pogrešajo 11-letnega dečka. Ste ga videli?

V Svobodi imajo le 7 kandidatov za evropskega poslanca. Na listi tudi “pručka”?