Na lendavskem “Bograč festu” kuhali kar poljsko govedino?

Spomnimo se afere s poljskim govedom, kjer so ugotovili vrsto pomanjkljivosti v uradnem veterinarskem nadzoru v klavnici, kjer so klali bolno govedo.

Na Borač festu s poljskim mesom

Na največjem lendavskem festivalu Bograč festu pa, kot da se od afere nismo nič naučili, so kuhali kar poljsko govedino. in vzrok: meso je tretjino cenejše. Šlo naj bi za spodrsljaj organizatorjev. So pa nad to potezo razočarani tudi domačini, kot pravijo je žalostno, da se je organizator odločil, da uvozi cenejše in kot pravi stroka tudi slabše meso.

Je pa to prireditev kjer se promovira domače. Torej tudi domača hrana. In bograč, kot avtohtona domača (prekmurska) jed, bi morala biti kuhana iz domačih surovin. Upajmo le, da tudi to poljsko meso ni bilo oporočeno.

A domače je le domače!

MG

 

Povezane objave

Primite se za denarnice! RTV naročnina se utegne spet podražiti

Andrej Hoivik je v domači oskrbi. Za lepe želje se vsem zahvaljuje. Kaj pa mu želite vi?

Z desne veliko podpore Andreju Hoiviku, z leve pa le žaljivost in gnusoba? Janša: “Andrej, nisi sam!”