Na levi našli novega favorita za predsednika države? Pirc-Musarjeva pozabljena?

Nataša Pirc Musar, slika tweeter

Je predstavnica leve politične sfere in Kučanova izbranka za predsednico Slovenije Nataša Pirc Musar pozabljena zgodba? Prihaja nov obraz?

Po odstopu Marte Kos iz predsedniške tekme, je sonce posijalo nad Natašo Pirc Musar, ki ji je na levi zmanjkalo prava konkurence. Vendar se zapleta tudi pri njej.

Kot piše Požareport že dogovorjeno, da bo Milan Brglez, evropski poslanec Socialnih demokratov, kandidiral za predsednika republike (ki je očitno zaslutil priložnost za končno zmago) – kot kandidat SD, a sploh ni nujno, da bo zapakiran zgolj kot kandidat ene stranke, SD. Brglez naj bi namreč delal na tem, da njegovo kandidaturo podprejo tudi (nekateri) poslanci Levice (saj, spomnimo, Brglez je bil ves čas, odkar je aktivno vstopil v politiko, kot podpredsednik Cerarjeve SMC, politično vedno zelo blizu Levice) in Golobovega Gibanja Svoboda, kar pomeni, da bi bil lahko, če mu to uspe, celo nekakšen predsedniški kandidat celotne vladne koalicije. Sicer se pa lahko tudi zgodi, da Milana Brgleza na jutrišnji (četrtkovi) seji sveta celo uradno podpre Gibanje Svoboda, kjer svojega predsedniškega kandidata ali kandidatke, po odstopu Kosove, preprosto ne najdejo.

Tako se je malce zapletla kandidatura Nataše Pirc Musar, ki je po vseh težavah in lobiranjih včeraj končno naznanila, da je dobila 5000  glasov podpore. 

In mimogrede, če Brglez res postane novi predsednik republike, kar je seveda malo verjetno, bi nova evropska nadomestna poslanka na listi SD postala Dominika Švarc Pipan, kar pomeni, da bi Robert Golob moral poiskati novo ministrico za pravosodje. Kar pa bi bilo v bistvu za demokracijo pravosodja celo dobro?

 

Povezane objave

Saj ni res pa je. Za inštalaterja strojnih inštalacij v SLOVENSKI Bistrici, obvezno znanje albanščine?

Levi ekstremist, ki preganja “desne” novinarje, nadlegoval Jožeta Možino?

Član Ruparjevega društva, Suad Muslimović, deležen groženj s strani skrajnih levičarjev